18/1/2020 16:05
Online Counter

Рашчињени свештеник, кога нико у православном свијету не признаје, синоћ је на једној хрватској телевизији изнио низ непримјерених и спорних констатација на рачун српског народа и Српске православне цркве.

Наиме, човјек који себе назива митрополитом усудио се да устврди да “су Срби реметилачки фактор на Балкану и да би требало мало да се спусте на земљу, јер више нема велике Србије”, те да у Црној Гори лако може доћи до грађанског рата.

У вријеме достојанствених и мирних шетњи, на којима десетине хиљада људи без иједног инцидента, изражава противљење антиуставном и дискриминаторском Закону о слободи вјероисповијести, Мираш Дедеић распирује националистичке страсти и призива братоубилачки рат.

Само неодговорни, неуки и злонамјерни људи могу овако резоновати, али то није ништа ново кад је поменути у питању. Међутим, забрињавајуће је што црногорски државни органи у његовим иступима не препознају говор мржње и директне пријетње упућене читавом једном народу и јединој признатој православној цркви у Црној Гори.

Социјалистичка народна партија позива надлежне правосудне органе да се огласе поводом овог случаја и да процијене да ли у Дедеићевим изјавама има елемената за гоњење по службеној дужности.

О оваквим лицима са друштвене маргине не треба ни трошити ријечи, али су упућене опасне поруке, па смо морали реаговати. Истовремено, поручујемо Дедеићу и његовим истомишљеницима да литије које им толико сметају неће стати, да ће бити све бројније, а дух нашег народа све јачи, те да њихове зле намјере неће проћи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости