4/6/2021 14:27
Online Counter

РЕАГОВАЊЕ

Поводом јучерашњих текстова који су пласирани у свим издањима медијске куће ''Вијести'', ''Дневним новинама'', порталима ''Стандард'', ''ЦдМ'', ''Аналитика''... саопштавам:

Цитирам, судији Марку Благојевићу поручио сам следеће: "Поручите му, пошто сам у сазнању да је он отац четворо дјеце, да од данас на савјести носи и моју кћерку, јер ако се случајно деси да се моје дијете убије, полуди или ако се над њом опет изврши неко насиље, да ће он лично бити одговоран за оно што је урадио, а што је било у његовој надлежности, и што је требало да уради у најбољем интересу дјетета."

Поруком да сам у сазнању да судија Марко Благојевић има четворо дјеце хтио сам му скренути пажњу и подићи свијест приликом одлучивања о мом дјетету.

Дакле, нека се понаша и одлучује као да су у питању његова дјеца, односно нека се потруди да избјегне да на савјести носи моје дијете.

На основу његовог рјешења којим је штитио интерес мајке, а не дјетета, мени је на преваран и перфидан начин одузето дијете, приликом извршења, којим је он конспиративно дириговао преко органа старатељства Центра за социјални рад, а извршење о одузимању дјетета је обављено у Основној школи, која никако није мјесто предвиђено за такве радње, што на малодобну дјевојчицу може оставити психофизичке последице које трајно утичу на њено одрастање.

Том приликом прекршени су чланови 80 и 5б Породичног закона, а судија Благојевић ми није уредно доставио ни рјешење о извршењу, чиме је прекршен и Закон о управном поступку.

Истичем да је судија Благојевић рјешење којим се дијете одузима донио без доказа и правно неутемељено, не водећи рачуна о интересима дјетета, а што му је била једина дужност.

Kао родитељ желим да се моје дијете (које је седам пута прије његовог рјесења одбијало да се врати да живи код мајке) законом заштити, на чему сам јасно инсистирао код  судије Благојевића.

Судију Марка Благојевића сматрам одговорним у професионалном смислу, у дијелу тачности и праведности његове одлуке којом се може довести у опасност живот и тијело моје кћерке упркос свим доказима које сам Основном суду предочио (а пред којим сам покренуо и поступак о промјени задње пресуде, односно о доношењу привремене мјере), који указују да је моја малодобна кћерка претрпјела психичку тортутру и насиље о чему ће се Тужилаштво ускоро изјаснити, те постоји бојазан и основана сумња да се иста дјела над дјететом могу опет поновити.

Зато би судији Марку Благојевићу паметније било да се изјасни у медијима, на којима је очито сам инсистирао и тамо режирао цијелу представу, о приговору који му је 31. маја достављен и у коме му је прецизно назначено зашто је моја малодобна кћерка угрожена.

Уколико буде неопходно, о томе можемо и јавно да причамо и полемишемо. До последњег детаља.

Сада му све јавно понављам, преко медија у којима је почео да агитује, умјесто што би требало да ради свој посао.

На посао, судија Благојевићу!

Судбина мог дјетета је у твојим рукама. Мојим дјететом нећеш трговати, нити ћу ти дозволити да се поиграваш мојом личношћу, пред било ким, поготово ти то не може бити пред јавним мњењем.

Ја имам име и презиме, не мора нико да ме штити иницијалима или идентитетом познатим редакцији.

Напоменуо бих и то да су поменути медији, као и Судски савјет, у својим саопштењима и објавама прекршили законску претпоставку невиности и унапријед ме означили као извршиоца у ситуацији када сам реаговао као што би то урадио сваки подобан родитељ штитећи своје дијете.

Зато поручујем Судском савјету, који се огласио и стао у заштиту Благојевића, да не дезавуише јавност, зато што није било пријетњи.

Нека се даме и господа из Судског савјета не брину за судију Благојевића, његову безбједност, страх и поготово за његове инсинуације, које је Тужилаштво одбацило као неосноване.

На крају, ако се нешто деси мом дјетету, поручујем цијелој црногорској јавности – кривицу ће сносити судија Марко Благојевић. Успут, знам многоструко више него што сам навео у овом реаговању, а материјалне доказе чувам за реаговање судије Благојевића, који ће одговорити ако има петљу и ако му је савјест чиста.

Kонкретно: ако се моја кћерка убије (изврши, не дај Боже, суицид), полуди или ако се над њом опет изврши насиље било какве врсте, лично ће Марко Благојевић бити одговоран за оно што јесте и што није урадио, а што је у његовој надлежности и што је требао да уради у најбољем интересу дјетета.

Ја не губим наду у часне људе и имам потпуно повјерење у независност и самосталност судства. Судбина мог дјетета је у рукама суда, који ће, надам се, донијети закониту и праведну одлуку, а све у најбољем интересу не само мог, него било чијег дјетета.

Роберт Жижић, отац малодобне кћерке коју тренутно на савјести носи судија Марко Благојевић

Никшић, 4. јун 2021.

Број прегледа:
hit counters free

Новости