19/8/2019 14:35
Online Counter

Лидер Нове странке Зоран Живковић пошто је напустио округли сто на Факултету политичких наука рекао је да није очекивао да ће на тим састаницма бити решен проблем, али да ће наставити да се боре за успостављање услова за фер и поштене изборе.

Он је новинарима рекао да најављивање бојкота шест месеци раније помаже само властима те да ће Нова одлуку о бојкоту донети тек по расписивању избора.

„Наш циљ је да наставимо борбу за изборне услове и ми ћемо је наставити. Није округли сто једини начин за то, постоји начин како се то ради и побеђују ауторитарни режими без обзирана на тешке медијске законске и друге потешкоће. Показатељ за то је 24. септембар 2000. године, а онда 5. октобар“, рекао је Живковић новинарима.

Он је казао да ће актуелна власт сигурно отићи и да власт сама одређује на који ће то начин бити.

„Отићи ће на онај начин на који бране своју позицију власти. Ако бране на силу са позивањем на крв тако ће отићи, ако прихвате нормализацију односа у друштву и да закони важе и да медији буду слободни онда ће тако и отићи. Они одређују своју судбину не само политичку него и сваку другу“, рекао је Живковић.

Упитан да ли ће доћи на следећи састанак рекао је да то зависи од теме округлог стола и услова.

Број прегледа:
hit counters free

Новости