5/7/2020 12:21
Online Counter

Адвокат Македонка Kасалица и њен супруг Здравко саслушани су пред специјалним тужиоцем, који им је одредио задржавање до 72 часа.

Према сазнањима Дана, СДТ их терети за прање више десетина хиљада еура. Саслушање Kасалица трајало је десет сати.

"Цио случај је оглашен тајношћу. Моји клијенти су невини. Здравку није позлило због њега самог, већ због стања његове супруге. Ступио је у потпуни штрајк глађу, одбија и храну и воду док не пусте његову супругу да се брани са слободе. Прекинуће штрајк и пристаће да њега држе у притвору колико год желе, само под условом да његова супруга буде код куће, да мајка буде са сином. Он пристаје да буде овако третиран и прогоњен. У пола пет јутрос је завршено саслушање колегинице адвоката Македонке Kасалице, а претходно око 1 сат предсједника СОВЦГ Здравка Kасалице”, казао је за Дан адвокат Владан Бојић.

Навео је да је покушао Здравка да одговори од штрајка због здравља.

“Само се трипут прекрстио и остао при својој одлуци. И специјални тужилац је пробао да га одврати, али узалуд. Он сматра да је посриједи одмазда министра одбране путем апарата извршне власти и да због његових општепознатих ставова и привржености МЦП Српске православне цркве уплићу у прогон и тортуру његову породицу, неспорно пристајући да се погром врши над њим, да ОН буде и овако третиран и овако прогоњен”, казао је Бојић.

Истиче да не види у оном што се Здравку ставља на терет баш никакво кривично дјело, чак никакав прекршај, а камоли дјело за успостављање надлежности СДТ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости