22/11/2019 8:41
Online Counter

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова окарактерисала је као „редовну провокацију пред важан сусрет” могућу обавештајну аферу у Србији чији су актери руски обавештајац и наводно један српски обавештајац. Она је то прокометарисала на редовном брифингу за новинаре у Москви.

„Сада код нас треба да дође до сусрета на највишем нивоу. Већ смо навикли да се пред сусрете на највишем или високом нивоу, неколико дана раније, појављују интересантне приче које се представљају као сензације. Време пролази, све се то или дезавушие или се испостави да је реч о „на брзину склепаној провокацији”, рекла је она, преноси Тасс.

Очигледно, каже она, да је задатак аутора тог видео снимка провокативна акција.

„То је покушај да се код људи створи одређено расположење пред читав низ разговора, сусрета и посета”, додала је Захарова.

Она је рекла да се руско Министарство суочава редовно са таквим инцидентима и нагласила да је од суштинског значаја имати неопходне податке да би се кометарисао тај видео.

„У овом тренутку нема ниједног”, рекла је она и додала да се Русија, за разлику од других земаља, враћа на такве инциденте само када има све чињенице на располагању и само онда када су те чињенице проверене.

Број прегледа:
hit counters free

Новости