8/3/2020 20:51
Online Counter

"Једино оружје са којим опозиција иде у политичку борбу је народ", рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на синоћ одржаној трибини „Буђење Српске“ у Источном Сарајеву.

"Гледајући вас вечерас, знам – вас не може нико да купи. Ви хоћете да идете Републиком Српском уздигнута чела, поносни и слободни. И зато је важно да дате подршку овим младим људима на путу побједе, да најбоље у Републици Српској ставимо у функцију развоја", рекао је Бореновић.

Почасни предсједник ПДП Младен Иванић рекао да чврсто стоји иза ПДП-ових посланика и онога што раде:

„Врло су искрени и ту нема ни најмање политичке калкулације. Оно што је посебно значајно јесте њихова храброст. Немају проблема да са наизглед најмоћнијим човјеком Републике Српске уђу у политички сукоб, јер он осим галаме њима ништа не може. Нема ниједног аргумента, ниједне чињенице“.

Он је рекао да оно што српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик ради у Сарајеву показује да је он немоћан човјек:

“Њега нико у суштини не ферма. Нажалост,  то није добро за Републику Српску, јер и Сарајево и странци су заузели политику - пусти га да прича, а за шест мјесеци ће све прихватити".

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић је поручила да порез који плаћамо држави не смије да заврши у џеповима политичара.

"Наша политика је да свако плати порез без изузетка и они који су сад повлаштени. Али исто тако да када ми сви платимо порез да не могу политичари на власти да дођу па узму колико им треба, па нема за народ. Томе треба рећи доста. И једног дана, а тај дан ће доћи, ја ћу то дочекати, кад ми будемо власт нећемо ми узимати колико нама треба, него ћемо радити за своју земљу и рећи стоп подјелама", казала је Тривићева.

"Борићемо се за праведну државу у којој ће се вредновати ред и закон", рекао је народни посланик ПДП-а Драшко Станивуковић и поручио да сви морамо дати најбоље од себе за бољу Српску:

„Ако радите на киоску, радите то најбоље. Онај ко је учитељ, нека наставу и свако предавање ради на најбољи могући начин. Ми у скупштини смо дужни да радимо свој посао најбоље. Би млади људи који не радите, који сте обезвријеђени, који желите да идете, не заборавите – ово је наша отаџбина. Дајте јој још једну шансу да је заједно учинимо бољом“, рекао је Станивуковић.

"Источно Сарајево је дало 4000 бораца за Републику Српску. Сваки пети борац је погинуо, а сваки десети је био рањен. То мора да се поштује, то мора да се цијени. Ова власт то не цијени ", рекао је посланик ПДП-а Љубиша Крунић.

“Власт која се хвали хвали да је за ову годину повећала борачки додатак 3,90 КМ. Срамота“, рекао је он.

"Е, неће више моћи тако. Онако како ми дижемо глас у Народној скупштини Републике Српске, тако се надам да ће и народ дићи глас, да ће се пробудити. Чега да се бојимо?", поручио је Љубиша Крунић.

Бањалука, 08.03.2019.

Информативна служба ПДП-а

Број прегледа:
hit counters free

Новости