3/8/2019 12:27
Online Counter

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да је прислушкивање разговора Милана Роћена, некадашњег амбасадора Србије и Црне Горе у Москви, рађено по налогу бивше власти у Србији када је њен предсједник био Борис Тадић.

"Шта ви мислите, ко је прислушкивао Роћена и Јеремића, да ли мислите да су то Руси доставили јер су Руси били заинтересовани да то буде снимано у то вријеме", упитао је Вучић гостујући на телевизији Пинк.

Он сматра да су Руси једним дијелом били заинтересовани, али да им није одговарало оно што се појавило јер се видјела и руска улога у стицању независности Црне Горе.

"Не знам да ли може званично да се каже, али свако у граду зна да је то рађено по налогу људи из власти, а радио је то "чика Пера" - то је било конспиративно име за Ранка Тадића", казао је Вучић.

Ранко Тадић, како пишу српски таблоиди, брат је од стрица некадашњег предсједника Србије, тада првог човјека Демократске странке. Он је 20 година радио у прислушном центру ресора ДБ-а и неко вријеме у Јединици за специјалне операције Милорада Улемека Легије.

Предсједник Србије није желио даље да коментарише, али је истакао да му је жао што Борис Тадић, како је рекао, неријетко заборавља да је био предсједник Србије.

"Ако си био предсједник, пробај да се понашаш као предсједник бар понекад", закључио је Вучић.

Предсједник Србије казао је да је прислушкиван 24 године, уз одређене "прескоке", на различите начине и уз коришћење различитих метода прислушкивања, што је, каже, била чисто политичка одлука.

Број прегледа:
hit counters free

Новости