9/7/2020 21:29
Online Counter

Председник Србије Александар Вучић поновио је данас да је и страни фактор умешан у протесте у Србији и да ће сви који су откривени и учествовали у протестима да одговарају.

Код једног од њих пронађено је све, од Морзеове азбуке, до тајних мапа, рекао је Вучић за тв Пинк из Париза.

Он је додао да је код другог учесника протеста пронађен пиштољ са пригушивачем.

„Свакаквих ту има и сви ће они да одговрају”, рекао је Вучић.

Председник Србије изјавио је данас да ће против свих демонстраната који су претходне две вечери спроводили насиље у Београду и другим градовима Србије бити поднети прекршајне и кривичне пријаве.

„Чак и покушаји њиховог деловања преко појединих правних институција у којима на све начине врше притиске на људе, неће уродити плодом, подносићемо кривичне и прекршајне пријаве за све који мисле да насиљем могу нешто да промене”, рекао је Вучић за ТВ Пинк, преноси Танјуг.

Он се осврнуо на синоћни догађај у Новом Саду, када су демонстранти бацали молотовљев коктел и бакље на Градску кућу и поновио став да су демонстранти у том граду урадили оно што мађарски фашисти нису у Другом светском рату.

„Одбранићемо ми и Нови Сад и Београд и Ниш и целу слободну Србију од оних који мисле да под окриљем ноћи могу нешто да направе”, поручио је Вучић.

Упитан како коментарише изјаве лидера СзС да се и вечерас окупе, иако због епидемиолошке ситуације то није препоручљиво, Вучић је навео да то говори колико им је више стало до личних интереса, него до здравља грађана.

„Шта друго да раде, докони тајкуни који немају паметнија посла, када су остали без скупштинске плате, хоће да пробају сада нешто на силу… Шта друго да очекујете? Границе су затворене, не могу да путују по метрополама, па, хајде да правимо хаос и неред”, рекао је Вучић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости