14/6/2021 13:19
Online Counter

Предсједник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић ултимативно је затражио од Андрије Мандића, једног од лидера Демократског фронта, да сруши актуелну Владу Црне Горе, премијера Здравка Кривокапића, на јесен.

''Вучић је недвосмислено саопштио Мандићу да није задовољан начином на који реализује његове идеје у Црној Гори, те да нема више безрезервну подршку. Казао је и да све то може и брже, и енергичније, и јаче, и боље. Ментор Александар Вучић неће са нама више пословати на исти начин. Сада улазимо у нову фазу: 'Колико пара, толико музике.' Мораћемо да правдамо паре и мораћемо беспоговорно да слушамо. Одлучиваће се тамо одакле добијамо највећу подршку и помоћ. Праведно је тако, на крају крајева. Видите како је само Андрија смирио Небојшу Медојевића након што му је Вучић обезбиједио бизнис шеме у Београду'', каже за портал Српско уједињење високи функционер и посланик Демократског фронта.

Он каже да је предсједник Србије наредио Мандићу да обори Кривокапићев кабинет на јесен, заједно са ДПС–ом ако не може другачије, или да чека јесен 2022. године.

''Предсједник Вучић је био врло јасан: 'Немојте да ми сметате на прољеће, тада су избори у Србији. Хоћу да се посветим само њима. Хоћу да побиједим и тада нећу да мислим на Црну Гору. Ја сам, за разлику од вас, озбиљан човјек и нећу да бијем битку на два фронта. Требају ми медијска артиљерија и паре на једном мјесту'.''

Рачуница је врло прецизна и јасна – нове власти Црне Горе, очишћене од Кривокапићевих кадрова, активно би подржавале кампању Српске напредне странке на прољеће 2022. године, од градских избора у Београду, преко државних, до предсједничких. Исти план је спреман и за режим Милорада Додика из Републике Српске. Тиме би ''свесрпски вођа'' додатно демонстрирао снагу и ''помео'' опозицију на изборима у Србији.

Вучић, по свему судећи, нема ништа против и да испегла односе са Милом Ђукановићем и да нову ''техничку'' владу Црне Горе чине искључиво ДПС и ДФ.

Мада, односи Ђукановића и Вучића ни данас нијесу толико лоши колико се то јавно представља. Према ријечима нашег извора из Демократске партије социјалиста, односи двојице предсједника више се могу оцијенити дјелимично затегнутим, него лошим. Односе су побољшали и учестали опуштени преговори ДПС–а са ДФ–ом.

Према информацијама портала Српско уједињење, које смо добили од извора блиског једном потпредсједнику Нове српске демократије, Вучић је недавно хистерично викао на Мандића и вријеђао га, наглашавајући да је неспособан и без визије.

''Предсједник Србије је огорчен јер се Здравко Кривокапић појавио ниоткуда и обесмислио све планове званичног Београда за преузимање кључних ресора у Влади Црне Горе и јавном сектору. Проваљени су и покушају продаје предузећа Србији. То што тренутно трпи Андрија, не би издржао ни коњ! Уколико на јесен не срушимо владу, бојим се да ризикујемо да се Вучић окрене некоме другом у Црној Гори, да почне финансирати и медијски протежирати неку другу политичку опцију, а нас да оцрни у његовим таблоидима и телевизијама које емитују јутарње програме. Страх нас је 'сценарија Станивуковић', то не би ваљало'', каже у аудио изјави за наш портал саговорник из Нове српске демократије.

Он истиче и да је Андрија Мандић на ивици живаца, да не може више да издржи Вучићев пресинг, али и да мора да буде миран ''као мушица'' док се не оконча ново суђење за ''Државни удар'', које ће стартовати на јесен, у октобру, и док његова супруга не узме све паре од погођених радова у оквиру пројекта ''Београд на води''.

''Оно чиме располаже БИА, Мандићу би гарантовало срамоту или затвор. Зато смо осуђени да функције које измамо 'по дубини' у Црној Гори, стављамо на располагање СНС–у и финансијским лобијима блиским тој странци из Србије, који од нас траже беспоговорну послушност и кадрирају нам'', тврди наш саговорник и закључује:

''Ако срушимо владу на јесен, Вучић ће бити задовољан, а Мандић ће глумити задовољство, иако ће бити дубоко несрећан. Са једне стране, против њега ће се окренути људи који су, преко странке, добили позиције 'по дубини'. Прелазиће у друге странке или ће тражити његову оставку. Такође, Андрија сумња да му Вучић припрема смјену са челне функције у Новој српској демократији, уколико се током ове године не угура у владу и не препусти Београду приватизацију пројеката за које је СНС картел заинтересован у Црној Гори.''

Биће свакако занимљиво. Тек почиње бура у Црној Гори.

Број прегледа:
hit counters free

Новости