17/1/2020 11:47
Online Counter

Предсједник Србије Александар Вучић изразио је бојазан да се полако брише име српске цркве у Црној Гори. Он је рекао да ће ''у Црној Гори остати некакве митрополије, епархије или савјети''.

Вучић је, у јутарњем програму ТВ Прва, рекао да гледа већ 20 година шта се ради и да ће се показати да је био у праву.

Упитан да то појасни, објаснио је да се полако брише име Српске цркве у Црној Гори и да ће остати митрополије, епархије, чиме ће неки хтјети и успјети да смире страсти.

"Али моја ријеч се неће промијенити и остаће иста. Ниједног секунда нисам бранио цркви да се изјасни по националним питањима, као што се и ја изјашњавам", истакао је он.

На питање шта се дешава у Црној Гори и зашто је рекао да Патријаршија СПЦ треба да се пита, а не Митрополија црногорско приморска, одговорио је констатацијом да су му као политичком ветерану познати сви трикови: "Покушаће да сједну са Митрополијом црногорско-приморском и постигну договор. На мени је да укажем да се ради о покушају напада на Српску цркву, а не на митрополију или неку епархију''.

Упитан за однос са Милом Ђукановићем, рекао је да су у пристојним односима као два предсједника.

На констатацију да су многи мислили да су пријатељски односи, одговорио је да не жели да улази у то шта неко мисли.

"У пристојним смо односима, исто као и са предсједником Сјеверне Македоније Стевом Пендаровским", казао је он.

Вучић је додао да његове ријечи о Црној Гори не нарушавају пристојне односе, јер имају различите интересе.

"Моја је обавеза да имам пристојне односе. Нећу ваљда тенкове да шаљем на Црну Гору? Али имам довољно образа, части и храбрости да кажем који су интереси српског народа, а Срба у Црној Гори има 28,75 одсто. Понављаћу то до новог пописа, јер постоји велика борба пошто неки покушавају да смање број Срба", навео је Вучић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости