24/1/2021 12:25
Online Counter

Председник Србије Александар Вучић очекује велике притиске на Србију и тежак предстојећи период, по питању Косова и Метохије.

Вучић је гостујући на ТВ Прва истакао да ће на предстојећим изборима на КиМ вероватно победити снаге које су за тзв. „Велику Албанију“, да би након тога кренули са уценама — како би компромис био да Србија призна Косово, што би од Београда, истиче, тражили и странци.

„Очекујем велике притиске на Србију. За нас је важно да покушамо да стабилизујемо Српску листу, да јој сачувамо снагу и припремимо се за тешке притиске“, рекао је Вучић.

Он је рекао да ће на изборима на КиМ, расписаним за 14. фебруар, вероватно победити снаге које су за уједињење Косова са Албанијом.

За Рамуша Харадинаја каже да је „опасан човек, али и озбиљан политичар“, и додаје да он (Харадинај) очекује да Аљбину Куртију, којег види као победника, зафали једна партија за већину и ту види место за себе.

„Онда бисте имали ту коалицију за ‘Велику Албанију’. И да људи знају каква се 'каша' спрема Србији - онда ће изаћи са идејом о ‘Великој Албанији’ и почети да нас уцењују и да инсистирају да је компромис да Србија призна Косово“, рекао је Вучић.

На констатацију да Харадинај већ и спомиње да би то требало да буде компромис, Вучић одговара да га не брине то шта приштински политичари кажу, већ што ће са том идејом доћи и странци.

„То је оно што могу да кажем и што очекујем. Чека нас ужасно тешко пролеће, лето, јесен. Али, борићемо се“, поручио је председник Србије, пренео је Танјуг.

Број прегледа:
hit counters free

Новости