1/8/2019 22:02
Online Counter

Предсједник Србије Александар Вучић је гостујући на ТВ Пинк позвао све Србе, посебно Крајишнике, да у недељу, 4. августа, у 19 сати дођу код манастира Крушедол на обиљежавање годишњице Олује, за коју је рекао да је највеће етничко чишћење после Другог свјетског рата.

„Ово је пета или шеста година да обележавамо Олују кроз сузе, али и са поносом што смемо отворено да говоримо о нашем болу, не додворавајући се некоме и не прећуткујући злочине над нашим народом“, рекао је Вучић на телевизији Пинк.

Он је навео да Србија прихвата да је чинила злочине на одређеним мјестима и да не бјежи од одговорности, али да је поносан што обиљежавамо Јасеновац, Олују, страдање Срба у Подрињу, трагедију због НАТО агресије, као и страдања других народа.

„То су ствари које говоре о снажнијој позицији Србије, јер смемо да говоримо о себи, свом болу и својој муци“, рекао је Вучић.

Он је навео и да је поносан што је велики број Крајишника део српског друштва, што су борци који су направили своја имања у сваком дијелу Србије, што воле Србију и српски род.

Вучић каже да Србија са Хрватском мора да гради боље односе, без обзира што се они радују Олуји.

„Ми ћемо да гледамо у будућност, Србија и српски народ имају добру будућност“, рекао је Вучић.

Број прегледа:

Новости