3/1/2020 10:19
Online Counter

Kоменатаришући објаву премијера Црне Горе Душка Марковића да је синоћ угрожена црногорска амбасада у Београду, Вучић је упитао како је то била амбасада угрожена, кад смо штитили амбасаду.

- То са заставом није за похвалу и није нешто чиме можемо да се дичимо. Црногорски премијер говори ноторне неистине, али немојте да говоримо колико и шта су радили српском народу и шта раде сваког дана. Немој да говоримо шта раде српском народу сваког дана. Нико вам не угрожава независност, само немојте да узимате српске светиње и немојте да лажете да вам је угрожена независност. Ми да ратујемо нећемо, ни да се сукобљавамо са вама и немојте да лажете свој народ да вам је угрожена независност. Ви сте угрозили светиње које нису ваше и које не припадају ни МУП, ни Влади Црне Горе, него народу и Српској цркви - рекао је Вучић.

Додао је да нико није ни планирао да уђе у црногорску амбасаду у Београду на синошњем протесту.

Истакао је да је реакција Марковића претерана и приметио да је идеја црногорског премијера можда била да пред изборе који следе уједини црногорске странке и да прикажу као свог јединог непријатеља Србију.

- Нису једанпут тако на изборима побеђивали, а ја мислим да је то неодговорно -  приметио је.

Он је навео да током јучерашњег протеста навијача Црвене звезде испред амбасаде у Kнез Михаиловој улици нико није покушао да уђе у зграду амбасаде.

"Они знају колико је снага било спремно да сачува ту зграду и особље", рекао је Вучић.

Навео је да је сада Црној Гори једини начин да изигравају жртве, јер је свима јасно шта су урадили са Законом о слободи вероисповести.

"Србија неће напасти, Србија жели да има најбоље односе са Црном Гором, братском Црном Гором, једино што хоћемо је да имамо веће плате", рекао је Вучић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости