17/5/2021 10:25
Online Counter

Председник Србије Александар Вучић рекао је да борба против криминала мора да буде свакодневна, тешка и одговорна. Он је нагласио да у тој борби не сме да буде повластица за некога ако је из неке странке. Он је нагласио да је забринут због неких ствари које се дешавају у БИА.

Вучић је напоменуо, он то говори као председник државе а не странке.

"Није важно да ли је неко из СНС, ДС, радикала, тако држава показује да је држава. Држава мора да покаже да онај ко је починилац кривичног дела", навео је Вучић.

Како каже, колико год људи да је из СНС прекршило закон, мораће да одговарају.

"Ја сам забринут због неких других ствари које се догађају и у БИА и када сам тражио да се све решава, то смо као што сте видели решили", казао је он.

Вучић је рекао да ће бити решена многа убиства у прошлости.

"Али ме брине оно што се дешавало 1999. године када је убијен Славко Ћурувија, који је био под пуним мерама, а неко је починио убиство. Имали сте таквих 15 случајева од 2000. до 2010. где су надлежни органи пратили нека лица, па су ти људи убијани насред улице. Значи да је неко из врха власти помагао криминалцима у лоцирању и извршењу убиства, ако ничим другим", навео је он.

Он је објаснио и да "у последњих неколико година имамо најмање три случаја убиства - двојице директно из криминалне средине и једног лица које је било адвокат тим лицима, а сва три била су на пуним мерама".

"То је сада из врха Ваше власти", упитао је новинар, а Вучић је одговорио: "да, управо о томе говорим" и додао - "сад ћете да видите да ће сви бити похапшени, а то тек почиње".

Упитан да ли је некадашњи министар унутрашњих послова Небојша Стефановић особа из власти умешана у те криминалне радње, Вучић је то негирао.

"Нисам на њега помислио ниједног минута, али знају они који су повезани, знају чак и о којим убиствима је реч", казао је он.

Напоменуо је да Стефановићу доста тога замера, али да је убеђен да он није учествовао у оваквим радњама и да није ни помислио на то.

Број прегледа:
hit counters free

Новости