27/8/2019 0:05
Online Counter

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, са којим је разговарао о билатералним односима и регионалној ситуацији.

Председник Вучић је рекао да се залаже за стварни компромис у решавању питања Косова и Метохије, али да не очекује скори наставак дијалога Београда и Приштине, с обзиром на таксе на робу из централне Србије и ситуацију на приштинској политичкој сцени. Амбасадор Боцан-Харченко је рекао да је питање КиМ од велике важности за стабилност региона и да је Русија, као стална чланица Савета безбедности УН, спремна да допринесе решењу у оквиру међународног права.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко сагласили су се да српско-руски односи напредују у складу са обостраном жељом, као и да ће потписивање споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске уније, које се очекује 25. октобра, дати нови квалитет будућој сарадњи, јер омогућава слободно кретање робе, услуга и радне снаге и приступ Србије тржишту од око 180 милиона потрошача.

Број прегледа:
hit counters free

Новости