27/7/2019 23:54
Online Counter

На сјеверу Црне Горе, у Гусињу, свадбено славље протекло је уз ношење застава државе Албаније и рафалну паљбу из ватреног оружја. О атмосфери која је владала у Гусињу можете се увјерити из следећег видео записа:

Припадници Министарства унутрашњих послова и Управе полиције за сада ћуте. А морали би се огласити ако ни због чега другог, а оно због ризика по животе људи након испаљених плотуна из ватреног оружја. Дио грађана на друштвеним мрежама пита се да ли је Гусиње у Црној Гори или Албанији.

Предсједник Албанске алтернативе Ник Ђељошај, у фебруару ове године, у неколико наврата је изразио незадовољство због ''спречавања'' његових сународника на слободну употребу националне заставе. Он је тада ''најоштрије осудио'' кажњавање Албанаца од стране црногорске полиције у Улцињу и у Тузима. Раније је јавно најавио да ће Албанска алтернатива платити свако новчано кажњавање било којег Албанца због употребе националне заставе.

"Понављам да нам нико не може забранити да истакнемо наш национални симбол и да нас нико не може казнити колико ми можемо да платимо", поручио је Ђељошај. Он је у саопштењу навео и да је 9. фебруара 2019. платио казну од 230 еура умјесто сународника Емина Бећаја.

Број прегледа:
hit counters free

Новости