23/1/2021 11:53
Online Counter

Предсједник Србије Александар Вучић одлучан је да министра одбране Александара Стефановића уклони са свих државних функција и из политичког живота, сазнаје портал Српско уједињење из врха Српске напредне странке.

У циљу политичке ликвидације Стефановића, предсједник Србије је ангажовао цијели тим људи ''око човјека који најчешће износи његове незваничне ставове'', каже наш саговорник.

Слиједи исцрпљујућа акција током које ће се у српским и регионалним медијима, појавити бројни свједоци Стефановићевих ''непочинстава'' још из времена јединствене Српске радикалне странке. Вучићев план је да се огласе сви заинтересовани који су имали ''несрећу'' да сарађују на политичком и пословном плану са ''америчким шпијуном'' Стефановићем током више од двије деценије.

Пробрани радикалски и напредњачки кадрови, не само из Србије, него и из Републике Српске и Црне Горе, нуђени су и чашћени да се први каменом баце на актуелног министра одбране. Сходно изворима портала Српско уједињење, двојица истакнутих политичара западно од Дрине спремни су да се острве на Вучићеву мету. Чека се Додиков и сигнал једног опозиционог лидера из Републике Српске који ''намигује'' ка Вучићу.

Уз Црне Горе не доводи се у питање подршка присталица Андрије Мандића у медијској и политичкој сфери. У Вучићевом штабу процјењују да су од Мандића, током афере ''Државни удар'', направили послушника који нема алтернативу и чија се лојалност не доводи у питање. Његова, као и мисија појединих опозиционара из Србије, у јутарњим програмима, своди се на то да аминују све што Вучићев медијски штаб седмично пројектује.

Да ли ће се поједини Срби из Црне Горе огласити у наредном периоду и Стефановића ''прекречити'' политичким фекалијама, зависи од тога да ли ће Вучић, у договору са Милом Ђукановићем, скратити, пред Апелационим судом, Мандићевих пет година затворске казне које је зарадио након ''суђења вијека''.

Истовремено, Додикова логистика зависи од даље медијске подршке Драшку Станивуковићу у државним медијима Србије, која је више него очигледна и коју суверен Републике Српске, најрадије, не би даље толерисао.

Исказ и нелогичности у причи Дијане Хркаловић пред српским државним органима имаће пуни смисао тек онда када буде формиран ''коначни обруч'' око Небојше Стефановића, каже за портал Српско уједињење један од лидера Српске напредне странке, инсистирајући на анонимности.

''Пред нама је деликатан, али не и неостварив задатак. Стефановић може да рачуна само на дјелимичну подршку у редовима напредњака у Београду. Мислим на посланике у Скупштини Србије, те одборнике у градској и Скупштинама општина, али не и на бирачко тијело. Наставак политичке каријере може да га заштити од затвора само привремено. У перспективи, за Стефановића, реално, нема мјеста у Србији. И не само то, биће издајник на свим српским просторима'', закључује наш саговорник.

Број прегледа:
hit counters free

Новости