13/4/2020 14:07
Online Counter

Пише: Јанко Бојић

Разлика између гласина, теорија и истина

Грип који изазива вирус САРС-Ков-2 који у акутној фази прелази у запалење доњег дела плућних крила, без икакве дилеме јесте стигао из Кине. Није он никаквав вирус модификован у лабораторијама за производњу биолошкоко-хемијског оружја. Најмање је то, како су неки себе убедили, он вештачки произведен, пошто се вируси од стране човека за сигурно не могу производити, већ само модифуковати. Јесте, модификован је овај вирус али у „лабораторији“ једног мравоједа који се зове панголин (https://en.wikipedia.org/wiki/Pangolin), од кога Кинези спремају и једу нека своја деликатна јела.

Искористио сам прилику да коментар испд чланака у ИН4С под насловом: Неко им “јавио”: Обавјештајне службе САД упозоравале у новембру да се “нови вирус” шири регионом Вухан, кроз диалог боље опишем и појасним.

Јеадан од коментара гласи:

Treba traziti pacijenta A u Americi a ne u Vuhanu!.

Prvi pacijenti su umirali u oktobar u Americi, mislili su da je gripa.

Corona Virus postoji vec nekoliko godina.

Do sada je mogla i vakcina da se napravi , sta se cekalo?

Sad je konacno i zapad primetio, da je bogatstvo virusu svejedno!.

Одговор, Кафанском Филозофу

Имаш ли ти податке о овоме што си изнео? Нити је тачно, ни истинито да је ЦИА обавештавалa било кога у новембру у вези вируса, јер, га у новембру није ни било пошто у то доба у Вухану температура зна да буде и до 40 степени Целзијусових. Из тих разлога он је се развио негде с почетка децембра, када у тој области, температура пада испод 24 степена. Како су симптоми које изазива варљиви и понашање необично (вирус је на човека прешао са мравоједа, где је пасирао или ако је лакше за разумевање омекшао је, они који раде са вирусима разумеће о чему говорим) те је он у ствари постао ослабљебна форма САРС-1, зато се тешко и калеми на ћелије респираторног система. Дакле ово што се подмеће да је ЦИА нешто обавештавала је циљана лаж, да се ослабе Трампове позиције. Који је твој мотив мени није јасно.

Кинески инфектиолози и епидемиолози у почетку нису ни знали о чему се ради. Тако су тек под крај децембра разумели да имају нови вирус, који, ако успи да завара имуни систем изазива инфламацију, прво горњег дела респираторног тракта, па тек онда прелази на доњи део плућа. Међутим овај вирус није уопште јаког интезитета како се то жели наметнути. Он успева да изигра имуни систем код једне од рецимо двеста а можда и више особа па тек онда да зараза пређе у акутно стање.

Управо то да је КОВИД 19 слбог интезитета сам искусио на себи. Особа, која је била у посредном контакту са особом која је чистила радне просторије моје супруге, 23 марта није пренела зарзу са те особе никоме. Шта се десило? Двадест трећег марта чистач је радио свој посао где је један од руководиоца у предузећу био задужен да особи омогући улазак у просторије. 25, марта чистач је добио симптоме САРС-Ков-2. У болницу је примљен истог дана и како је показао јаке знаке оболења радили су му појачани тест нуклео протеинске киселине (Nucleic acid amplification test). Овај тест, за разлику од RT-PCR testа који је прво спор а тачност му је само у 42% случаја, је ефикасн и прецизан, на резултате се чека највише два сата, док код RT-PCR testа се сечека седам па и више дана. Како је далеко скупљи од RT-PCR не раде га рутински, него, само у критичним случајевим. Кошта $300 да се уради. Видите како се здравство „брине и залаже“ да сперчи епидемију?!

Нико из болнице, није упозоравао никога, да је особа која је тих дана прошла кроз више од пет разних организација са просеком од 40 запослених подлегла зарази.

„Одличан“ начин да се спречи ширење заразе. Тек је мојој супрузи власник чистачке компаније 7ог, априла јавио да је његов радник који је чистио њене пословне просторије оболео од заразе, и да су га ставили на респиратор те да му је живот у опасности.

Када би теорија ширења заразе коју проповедају „стручњаци“ за САРС-Ков-2 била и заиста исправна, онда је овај несретник за кога се не зна да ли ће преживети требао да зарази најмање двеста особа. А он није никога, укључујући и мене.(сиц) Да појасним, моја супруга је медицинар, па због тога предузеће чији је она власник није обухваћено забраном рада, док ја јесам. Увек кажем благо њој.

Ево још једног примера који говори да експеримент о рестрикцијама нема никаквог позитивног утицаја и нити даје добре резултате. Јутрос сам одвезао моју супругу на посао, пошто она не воли да вози кола. У повратку гледам како се испред једног Лаблауса (Лаблаус је највећа организација за промет прехрамбеном робом у Канади), отегао дугачак ред. Сви стоје и држе одстојање. Ако неко мало изштрчи из реда прилази му редар са турбаном на глави и тера га назад. Да се прекрстим помислих, али толико се ових дана крстим да ће неко помислити да сам постао Богомољац. Ту по тим бетонским плочама на којима стоје ови у редовима, у току ноћи су се кртеале, и дивље патке, и дивље гуске, ту су ходиле жуне, грлице, пси и мачке, творови и пацови, па и зечеви. Колко ли су они ту оставили трилиона заразног вируса??? Сви мирно стоје и чекају, а избора и немају, и удишу корону принудно, пошто им је ово од владајућег режима уз помћ „стручњака“ наметнуто.

Уз то јутрос је напољу велика влага и дува појачан ветар. Услови за култивацију и „кретање“ вируса не могу бити бољи. Унутра ради грејање које изсушује ваздух и ту нема ветра. Вируси на сувој подлози брже постају нефункционални. Сами процените где је сигурније у редовима напољу или у самој продавници?

Већина се неће разболети, али један или два ће сигурно инфекцију навући на себе. Када буду испитивани у болници одакле им је зараза стигла, рећиће да појма немају. А и немају. Власт је власт, и њој се није паметно супротставити, ако покуша неко платиће енормну казну. Мислим се, што се и мени нешто слично неће догодити, имао бих много тога да им кажем, а прво што бих им рекао, заразиле су ме мере које властодршци протурају уз помоћ „великих стручњака.“

Јуче сам доживео нешто што у поређењу са јутрањим догађајем, не знам које је горе.

Стадох испред једне продавнице кафе да купим исту за себе, пошто премудра памет и кафе ресторане позатвара. Видим још из аутада се испред улаза група jeдна мала група народа окупила у полокруг, и негодује. Ја таман помислио да су уловили неког од политичара, па решили да га претуку због ове будалаштине, те пожурим и ја, мада иако сам стар, да припомогнем.

Врага, када се приближих чујем да неки вичу треба звати полицију. Ма какву полицију дај море да фукари очитамо лекцију. Но наједном одоздо из средине оног полукруга неко подиже један знак који је постављен тако што је пободен у бетонско постље, па само оно постоље је негде око 150 до 200 кила. Шта је сада ово? Када се примакох, онај већ издиже онај занак изнад своје главе. Пљује и псује на сва уста. А ови га опколили, и немаре што им овај преко његових пљувачки придодаје "мало" короне, чисто да се не затре.

Ма сада, што ће им предати „мало“ короне ни брига. Али ако овај сада потегне са оном бетоском дусом одозго по њима, најмање ће дсет остати мртвих. Викнем из свег гласа: "Народе, где је овде социјална дистанца сви ћете завршити на респираторима!" Тек тада се они разбежаше, онај као кип онога Филипа недалеко од Ваљева оста усамљен, са оним знаком у рукама. Убрзо пристигоше четвора полицијска кола и полиција направи обруч око оног монстроума.

Вратих се, седох у кола па кренем даље. Касније сам звао власника продавнице кога инче познајем да га питам шта му је полиција рекла? Каже да су га одвели и сматра да ће га послати у санаторијум, пошто су му рекли да он има шизофренију. Наснмејах се: „Неће, психијатар ће рећи да га није видео ни на кавком делу такве врсте, да неможе да направи евалуацију, без да га заиста затекне у тренутку напада шизофреније. У истину волео бих да се баш тако догди том психијатру, да му такав пацијент у канцеларији добије напад, па да га задави, али неће. Једино нисам сигуран ако имаш снимак са камере па да га доставиш полицији и да га ова преда психијатру, можда, али опет нисам сигуран, могао би овај да одреагује.

Вратим се кући, и пошто време беше лепо хајде пре него седнем за рачунар да радим, решим да мало прошетам. Милина, птице певају, жабе креште, ветар благ и тих. Таман, што из парка изађох на стазу која води у насеље, опет видим група народа се окупила, нешто слично као из предходне представе. Тек када се приближих видим о чему се ради. Један повелики орао слетео на једног зеца кога је неко ударио са колима и избацио на стазу. Он стао канџама на њега па га са апетитом дере и једе. А ови нису даље него можда метар од њега, али ономе се усладило оно месо па му се не оставља.

Ја наствих и сам се мислим. Колико са онога мртвог зеца и из кљуна онога орла излази вируса? Трилиони, а ови то све мирно удишу. Какве ли ће сада прописе да донесе Јустин Трудо (овај богати као да је близанц београдског Куријачића)? Да забрани орловима и гаврановима да лете и да једу месо, под изговором да то ради како би спречио ширење короне? Е мој Јустине, твоја Софија прележа инфекцију, коју је добила од оних од којих је према теорији ширења заразе, требало, са оног прела где сте били, а било вас је подоста, укључујући и тебе, сви да се заразите, па ипак нико од вас, осим ње не доби заразу. И ти из тога никакву поуку не извуче??? Да ускратиш нама обичним смртницима слободу кретања, то можеш и то си урадио. Али птицама, поготову орловима да забарниш право на њихову слобду, основ њиховог живоа? Е то нећеш моћи па таман да су се окитили гроздовима короне.

На крају имам једну поруку за тупоглавце Мила Џукелу и вируса Лександру Курјачића. Куријачић је вирус зато што по свему опонаша Ђозефа Броза па је постао његова реплика. Тако раде и вируси. Они се у домаћим ћелијама реплицирају. Какве су то ваше мере и чему оне служе? Ничему, осим да задовоље вашу оболелу нарцистичко-ретардерску психу.

Једана грлица, голуб, или врабац, који у току ноћи слете на прозор куће или стана нечијег, оставиће више короне него што их било које људско биће може пренети једно другоме. Али птице су животиње, њихови је генетика нормална и исправна, њихву слободу им гарантује природа. У животињском царству основа постојања животињске врсте је слобода. У скученим џуканлијским и курјачићевским пашалуцима живе неки вајни људи, који су третирани ових дана горе него било која животиња. Шта мислите да ћете тиме нешто постићи? Римљани су изродили Спартака, породићете и ви негог сличног, вoлeо бих да то буде неки данашњи Карађорђије, да тиранству ногом стане за врат.

Оро гнијездо врх тимора вије,

Јер, Слободе у равници није!

Епилог: Дакле, препоруке за рестрикције и дистанцирања су као и вирус дошли из Кине, у то нико не треба да сумња, нити постоје било какви реални и логични контра-аргументи који ове тврдње могу да побију. Кинези су били ти који су први код њих увели ограничења забране кретања, и друге мере за које они сматрају да су им помогле да превазиђу епидемију, иако то уопште није тачно, и са чим се не слажем. Кинезима је помогла клима да реше проблом. Међутим њихов метод је прихваћен здраво за готово а очигледно је да тај метод не функционише и да много тога што су Кинези рекли о епидемији нити је логично анити тачно. Они то нису радили тенденциозно већ и чисто из незнања. Прихватањем кинеског  здраво за готово од других у свету довело је до ове и овакве ситуације која је узрочник последица несагледивих размера. Чудно је да актери ван Кине сада нису у стању да реше цео проблем у неколико реченица. „Прихватили смо једну праксу и искуства кинеских колега. Преуранили су они, а преуранили смо и ми. Направљене су грешке, наши кинески колеге ни сами нису познавали природу болести, што је и логично. Време је да се направи заокрет и да се привреда и народ растерете заблуда и панике у коју су доведени. Преиспитивањем мера морају се направити корекције које ће нас растерерити постојоћег стања како би се кренуло напред и обнову нормалног живота.

Број прегледа:
hit counters free

Новости