21/10/2020 20:59
Online Counter

Клуб генерала и адмирала Србије апеловао је да се оружана борба коју је водила Војска Југославије у одбрани од НАТО агресије, као и ратни напори државног и политичког руководства Србије (СРЈ) у том рату, реално и објективно представљају, без кривотворења чињеница и истицања тврдњи да је ВЈ војно поражена и да је СРЈ, односно Србија, изгубила рат, те да из те чињенице ''проистиче њена врло тешка стартна позиција у преговорима''.

''Резултати рата који су видљиви у Кумановском споразуму и Резолуцији 1244 говоре сами за себе и јасно показују да ВЈ није капитулирала, да није поражена (није истакла белу заставу, није разоружана, није одведена у заробљеништво). СРЈ, односно Србија је прихватила услове окончања рата који су видљиви у Резолуцији 1244 и не представљају капитулацију државе (није окупирана СРЈ, очуван је интегритет државе, Покрајина КиМ није оружаном силом окупирана)'', кажу у Клубу генерала и адмирала Србије.

Клуб генерала и адмирала очекује од свих државних институција да ове чињенице уважавају и да се њима руководе током вођења преговарачког процеса.

Број прегледа:
hit counters free

Новости