8/6/2020 16:48
Online Counter

Новом вођи хрватске деснице, певачу Мирославу Шкори, хрватски медији ископали су детаље из прошлости који показују да је био председник Комисије за културу Савеза социјалистичке омладине Осијека, а деведесетих, када су почели сукоби на тлу бивше Југославије да је нестао у Америци.

"Јутарњи" открива да је средином осамдесетих и те како био активан као омладинац, а у Осијеку су га представљали као "друга Шкору, познатог друштвено политичког радника". - Као председник Комисије за културу ОК ССО Осијек, дошао сам до закључка да се страховито мало полаже на музичку делатност. Ништа се не може снимити ни направити без лове - говорио је певач за омладински лист. Његови пријатељи из тог времена тврде да није био ни посебно религиозан, а падају у воду и Шкорине тврдње како му је у бившој Југославији било лоше.

Певачева реакција на текст који су пренели сви хрватски медији била је жестока, па је поручио да се слободно може писати како је био и секретар КПЈ. - Ништа вам неће помоћи да спречите промене које ће покренути Домовински покрет - каже Шкоро, док се поново распламсала расправа зашто је 1991. године мистериозно отишао у Америку.

Новој звезди на хрватском политичком небу Мирославу Шкори сада сви постављају бројна питања да се расветли где је био и што је радио половином осамдесетих година прошлог века. - Треба да одговори и на питање да ли је радио за Удбу - траже неки одговор, док у ХДЗ тврде да је Шкоро неверодостојан.

Новости

Број прегледа:
hit counters free

Новости