15/4/2020 21:09
Online Counter

Одлуком Вучићевог режима да за Васкрс полицијски час буде продужен од петка до уторка извршена је груба дискриминација Срба и других православаца. Овом антиуставном и антицивилизацијском одлуком први пут од успостављања модерне српске државе власт ове земље је забранила традиционално обележавање Васкрса чиме је бачена љага на целокупну историју и традицију нашег народа и државе.

Вучићев режим je крајње цинично одбио молбу Синода Српске правoславне цркве да се омогући присуство верника на Васкршњој литургији и тиме пљунуо у лице најважнијој институцији српског народа. Посебно упада у очи гнусна кампања о томе како је на овај начин  власт одабрала здравље нације чиме се Цркви спочитава да је неодговорна према грађанима. Намерно се при томе изоставља истина да су многе државе у Европи, па чак и нама суседне Мађарска и Хрватска дозволиле присуство верника на Ускрс. При томе,  ако већ причамо о борби против короне треба навести податак да су Хрватска и Мађарска по свим критеријумима неупоредиво успешнији од Србије, а ето дозволили су обележавање Ускрса!

Опомињујућа истина је да је власт понизила Српску православну цркву што је учињено са предумишљајем како би се смањио њен утицај на народ. Због свега, Српска православна црква треба да у недељу отвори храмове и позове верни народ да дође, а на нама је одговорност како ћемо до храмова стићи са својим породицама да сви заједно обележимо победу живота над смрћу.

Баш и да видимо да ли ће Вучићев режим  бити толико луд да организује хапшење и кажњавање десетина хиљада људи!

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет

Број прегледа:
hit counters free

Новости