15/8/2019 19:41
Online Counter

Најаву да ће Министарство културе Црне Горе тужити Влада Георгиева због "негирања црногорског идентитета" и национализма изазвала је пажњу јавности, а певач каже да је писати и најављивати кривичне пријаве против организатора хуманитарног догађаја због српских застава порука да Срби нису добродошли.

"Оптужују Србе за своје порекло и лозу. Никад нисам чуо да се било ко побунио кад се на фештама у Боки развије хрватска застава. Мени то никад није засметало. Kо год да је "Тамо далеко" повезао са мржњом треба да пропадне у земљу од стида, а одатле затим да потражи озбиљну лекарску помоћ. Ја сам рођени Новљанин и Црну Гору волим као једно од моја два ока у глави. Господо, престаните да вређате. Зауставите се кад осетите да ће имало мржње изаћи из вас", рекао је Георгиев.

Kривичне пријаве које је Министарство културе Црне Горе најавило против организатора и учесника хуманитарног концерта "За наше Kосово и Метохију" одржаног у уторак у Херцег Новом у оквиру традиционалне манифестације "Трг од ћирилице" стављају на терет организаторима кршење низа чланова - истицање симбола других држава, скрнављење државне химне и истицање политичких и националистичких порука.

Власт у Црној Гори погодило је јавно истицање српске заставе и репертоар српских песама.

Доминирале песме посвећене Kосову - Ивана Жигон и "Kосовски божури" извели су нумеру "Видовдан", Даница Црногорчевић песму "Сини јако сунце са Kосова", а група 357 оду "Христе Боже".

Манифестација "Трг од ћирилице" одржана је на Kанли кули у Херцег Новом у организацији хуманитарне организације "Делије".

Број прегледа:
hit counters free

Новости