5/6/2021 12:51
Online Counter

Председнику београдске општине Палилула Александру Јовичићу, Виши суд је одредио притвор до 30 дана, јављају београдски медији преноси Бета.

Више јавно тужилаштво у Београду претходно је предложило суду да одреди притвор председнику општине и високом функционеру Српске напредне странке, као и за још седморо осумњичених у вези са нелегалном градњом на Палилули.

Јовичић се сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове у Општини Палилула да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора, за те објекте, противправно присвојио 28,8 милиона динара.

Он се терети за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д.В. (43), одговорним лицем за инспекцијске послова у Градској општини Палилула. Због сумње да су учинили кривично дело злоупотреба службеног положаја ухапшени су грађевински инспектори М.М. (63), З.Р. (68), Ђ.Р. (62), З.П. (62), Г.П. (52) и Д.Л. (55) . Осумњичени Г.П. и Д.Л. терете се и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Број прегледа:
hit counters free

Новости