10/10/2019 8:36
Online Counter

Више државно тужилаштво у Подгорици одбацило је кривичну пријаву Црногорског покрета против митрополита Амфилохија Радовића, поднијету 11. јануара, због кривичног дјела изазивање расне, националне и вјерске мржње из члана 370 став 1 Kривичног законика, уз образложење да не постоји основана сумња да је Радовић починио „пријављено кривично дјело, ни било које друго кривично дјело из надлежности Вишег тужилаштва“.

Упутили су Црногорски покрет да, ако су незадовољни овом одлуком, имају право да предузму гоњење Радовића подношењем оптужног приједлога Вишем тужилаштву у Подгорици, али и да могу Врховном државном тужилаштву да поднесу притужбу за преиспитивање рјешења о одбацивању кривичне пријаве.

- Истовремено вас обавјештавам да је кривична пријава поднијета против Радовића због кривичног дјела – повреда угледа народа, мањинских народа и других мањинских националних заједница достављена Основном тужилаштву у Подгорици ради оцјене да ли се у радњама пријављеног стичу елементи пријављеног или другог кривичног дјела из надлежности основног тужилаштва – поручила је тужитељка у Вишем тужилаштву у Подгорици Татјана Беговић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости