29/9/2019 21:51
Online Counter

Након разбијања геј параде у Бјалистоку на истоку Пољске, данима трају тензије широм те земље и јача отпор промоцији ЛГБТ идеологије.

У акцији коју су прогласили за „деконтаминацију улица од ЛГБТ идеологије“ пољски активисти чистили су град од симбола дугиних боја, које користе ЛГБТ покрети.

На позив свештеника Томаша Kацаларжика, представници Свепољске омладине у граду Шчећин одлучили су да уклоне графите и симболе ЛГБТ организација у том граду.

Након геј марша пар стотина ЛГБТ активиста из целе Пољске и региона оставили су на јавном месту у центру града огромну ЛГБТ заставу исцртану спрејом.

Ипак се то није свидело бројним противиницима геј скупа, па је римокатолички свештеник Томаш Kацаларжик покренуо грађанску иницијативу за уклањање НВО симбола и објавио „кампању деконтаминације од ЛГБТ идеологије“. Екстремно левичарски листа Wyborcza оптужио је свештеника за наводни говор мржње и подстицање на нереде.

Акција је била веома мирна. Младићи наоружани четкама и крпама очистили су симболе које су оставили следбеници ЛГБТ покрета на свом маршу.

Kако кажу у ''Свепољској омладини'', кампања ширења страха од стране екстремних левичара и ултра либерала није уродила плодом, а акција не само да није била насилна, него је имала позитиван одјек у јавности.

Прва Парада ЛГБТ оранизација у Бјалистоку на истоку Пољске, обиловала је многим инцидентима. Док једна стана оптужује противнике за хомофобију, друга узвраћа да се ради о хетерофобији, то јест мржњи према хетеросексуалцима и наметању хомонормативних идеја деци.

Kонтра демонстранти су се сукобили са полицијом, скандирали ЛГБТ активистима да нису добродошли у њиховом граду и на све могуће начине саботирали контроверзни скуп. Чули су се пуцњи и врисци. Полиција је демонстранте ударала пендрецима, а употребљен је и сузавац.

На видеу се види како група мушкараца трчи за учесницима параде и физички их напада. Такође, у позадини се чују и женски врисци.

Активисти на паради вређали су противнике добацивајући им да су нацисти. Са друге стране, конзервативци су поручули НВО „нисте добродошли“ и „не дамо вам децу“.

На првој ЛГБТ паради у овом пољском граду ухапшено је више особа, али тачан број за сада полиција није саопштила.

Пре самог марша један пољски лист делио је уз своје новине налепнице против скупа.

Портпарол полиције Томаш Kрупа потврдио је да је једна особа ухапшена због тога што је отела заставу од једног од учесника параде. Више од 500 припадника полиције обезбеђивало је политичке активисте ЛГБТ покрета и њихове присталице.

Српско уједињење/Дневна газета

Број прегледа:
hit counters free

Новости