16/8/2019 22:42
Online Counter

Српско уједињење / Подгорица

Лидер шиптарског сецесионистичког покрета ''Самоопредјелење'' са Космета, Аљбин Kурти, јуче је учествовао на манифестацији која се традиционално одржава у мјесту Тргаја, на ријеци Цијевни, надомак Подгорице.

Манифестација на којој се окупљају махом житељи Малесије, али и значајан број Албанаца из дијаспоре, поријеклом из Црне Горе, обиљежило је вијорење албанске заставе, наступ ''културно-умјетничких друштава'' и музика. На снимку се види и графит са албанском националном и државном заставом.

Kурти је ову информацију подијелио и на својој Фејсбук страници, истакаквши како је 14. августа био гост код пријатеља на слави, те да је 15-тог био гост на поменутој манифестацији.

Јавности у Црној Гори Курти је постао познат када је група посланика „Самоопредјељења“ у ''Скупштини Косова'' упала на територију Црне Горе и осам километара од граничне тачке поставила заставу Албаније.

„Ја сам лично против рата са Црном Гором, али ратови почињу тамо гдје постоји проблем са границом“, запријетио је недавно Курти, неколико мјесеци након што је дефинисао ''нове'' граничне линије са приватном државом Мила Ђукановића.

Број прегледа:
hit counters free

Новости