8/9/2019 21:08
Online Counter

"Kажу, тамо на Kосову нема ништа. Нема ништа у њиховој глави, а на Kосову има! Остали су не само гробови и гробља, већ светиње и народ Божји, онај најистрајнији Богу и светом Лазару, да научи и нас како треба бити вјеран Богу и светињама изворним", навео је Амфилохије

Митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије упозорио је данас да ће власт у Београду "издати Kосово и Метохију ако им само нешто дају" што, како је навео, потврђује недавна изјава предсједника Србије Александра Вучића да признања Kосова нема без "компромисног рјешења".

"Срам било њега и сваког другог који се одриче свога бића, памћења, светиња. Срамна је то прича", казао је Амфилохије обраћајући се вјерницима испред цркве светих апостола Петра и Павла у Старом Расу код Новог Пазара, гдје се обиљежава 1.000 година од првог писаног спомена Рашко-призренске епархије СПЦ.

Митрополит је критиковао оне који косовски завјет проглашавају "митологијом", наводећи да је тај завјет "уграђен у историју и само биће српског народа".

"Kажу, тамо на Kосову нема ништа. Нема ништа у њиховој глави, а на Kосову има! Остали су не само гробови и гробља, већ светиње и народ Божји, онај најистрајнији Богу и светом Лазару, да научи и нас како треба бити вјеран Богу и светињама изворним", навео је Амфилохије.

KоССев

Број прегледа:
hit counters free

Новости