24/9/2019 20:41
Online Counter

Влада и Митрополија црногорско-приморска наставиће дијалог у вези са препорукама Венецијанске комисије које су дате на Предлог закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница, закључено је на састанку премијера Душка Марковића и митрополита Амфилохија, одржаном у Kабинету предсједника Владе на Митрополитов захтјев.

Влада исказује поштовање према православној Митрополији црногорско-приморској и њеним вјерницима. Заједнички интерес је да се на вјерским питањима и у процедури испуњавања препорука Венецијанске комисије, постигне највиши степен консензуса.

"Влада жели да уобличи правни систем у складу са данашњим потребама Црне Горе као вишевјерског и мултикултуралног друштва. Наша обавеза је да оставимо амбијент и насљеђе које неће бити оптерећење генерацијама које долазе", саопштио је Марковић.

Премијер је, како је саопштено из његовог кабинета, казао да Влада исказује поштовање према православној Митрополији црногорско-приморској и њеним вјерницима, и заједнички интерес је да се на вјерским питањима и у процедури испуњавања препорука Венецијанске комисије, постигне највиши степен консензуса.

"Због тога сам прихватио Митрополитову иницијативу да се састанемо, као и његов захтјев да се у вези Предлога закона, након што смо добили мишљење Венецијанске комисије, разговара уз присуство правних савјетника које је ангажовала Митрополија", додао је Марковић.

Састанку је присуствовао и потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин, који ће у наставку овог дијалога предводити Владин стручни тим током даљег рада на испуњавању препорука Венецијанске комисије.

Број прегледа:
hit counters free

Новости