18/3/2020 18:58
Online Counter

У Србији је од 18. марта уведен полицијски час, којим се предвиђа забрана изласка на улицу свим лицима старијим од 65 година, као и забрана изласка на улицу свим лицима од 20 до 05 часова.

Као што нам је рекао Председник у свом обраћању, војска ће преузети контролу над свим граничним прелазима, болницама, као и свим мигрантским центрима. И заиста, у циљу спречавања вируса Корона, неопходно је предузети све потребне мере како зараза не би попримила неслућене размере. Оно што нас, као одговорне грађане, забрињава јесу неконтролисане групе људи, за које не знамо одакле долазе, ко су и каквог су здравственог стања.

Ради се о групама илегалних миграната, који се не налазе у 17 поменутих мигрантских центара и који се несметано крећу кроз нашу земљу, о чијем броју можемо само да слушамо претпоставке, а сведоци смо да се срећу у многим градовима у већим групама, где постоје руте које су већ дуже време разрађене и функционишу.

Дуж граничног појаса са Републиком Српском у Лозници и околини, уочен је већи број група од 5 до 15 мушкараца. Њихово присуство је стално у близини "Аутобуске станице Лозница”, у центру Бање Ковиљаче, у селима Борина, Брасина, Радаљ, као и свуда у делу пруге Лозница-Мали Зворник, која се пружа паралелно уз државну границу.

Због негодовања грађана, који са правом осећају страх јер се ради о лицима која су недавно ушла у нашу земљу из других земаља захваћених вирусом, полицијске патроле траже овакве групе  и склањају их са видних места како би ситуација наизглед била нормална. Све ово не би било тако страшно да не знамо да су у овом тренутку, како рече министар Вулин, границе херметички затворене. Под претпоставком да ће заштитне мере потрајати, може се очекивати додатна нервоза ових војно способних мушкараца. Сви знамо за немиле догађаје, проваљивања у куће, крађе

и угрожавање личне имовине и безбедности лица.

Коначно, ко нам гарантује да неко од ових људи није носилац заразне болести са којом се бори читав Свет?

Као одговорни људи, захтевамо од Председника, председника Владе, министра војног, да се спречи даљи улазак у нашу земљу оваквих лица. А лица  која се тренутно ту налазе и има их заиста хиљаде и хиљаде, да се ставе под сваки вид контроле. Такође, тражимо од поменутих да се дају овлашћења припадницима МУП-а да са овим лицима поступају у складу са важећим законима и Уставом Републике Србије.

Потпредседник ИО Двери

Славиша Милетић

Број прегледа:
hit counters free

Новости