5/9/2022 11:21
Online Counter

30. 08. је инспиративан датум и повод за медијско оглашавање поводом двогодишњице од историјских избора и дефиновног изборног детронизовања Демократске партије социјалиста (ДПС), чију скраћеницу у последње вријеме неки од  „милоште“ и по слиједу догађаја тумаче и као Друштво пријатеља Спужа (ДПС).

Демократска српска странка свакако није нијеми посматрач рекапитуалиције резултата тридестоавгустовских парламентарних избора стога и не можемо рећи да се за протекле двије године није ништа  видно десило. Наравно, епохално дешавање је да ДПС-а више нема као директног учесника власти, већ као неког ко може само из сјенке да чека моменат да, у зависности од тога како и кога излобира за саучесника, да припомогне да учествује у рушењу власти, као и да буде подржавалац и клизави ослонац формирања неке мањинске власти. Чињеница је да смо то вишекратно ускакање ДПС имали и имамо на политичкој сцени ЦГ, а како ће се завршити зависи само од стрпљења оних који су 30 августа свргли са власти и смијенили ДПС, а то су грађани Црне Горе?!

А, што се тиче нас из Демократске српске странке, да ли смо и колико  задовољни учинком власти у претходном периоду кажемо јесмо када је у питању Закон о вјероисповијести и потписивање Темељног уговора са СПЦ, као и са неким другим рјешењима којима се порадило на побољшању положаја појединих категорија становништва када су дјеца, мајке, пензионери и радници са минималним зарадама у питању. Донекле смо задовољни и активизацијом судске власти, конкретно специјалним тужилаштвом, а остало све се ради по систему крени – стани, може – не може, што за резултат има вишекратно тромјесечно рушење и бирање нове Владе.

Стога тврдимо да се ствари требају поставити на своје мјесто управо сада, на двогодишњицу пада ДПС-а са власти, да имамо извјесне ванредне парламентарне изборе, што је свакако добро и љековитије од било какве једнократне подршке ДПС-а  и политичких партија на повременом раду код ДПС-а!

Предсједник Драгица Перовић

Број прегледа:
hit counters free

Новости