26/1/2020 14:34
Online Counter

- Управа полиције и комуналне службе Главног града су синоћ спроводили заједничку активност на Златици у циљу санирања јавних површина када је дошло до окупљања грађана који су их у томе спрјечавали и изазивали инциденте. Полицијски службеници су показали висок степен толеранције и позивали више пута грађане да омогуће надлежним службама да спроведу радње из своје надлежности. С обзиром на то да су грађани и поред више упозорења и наређења одбили да се разиђу полиција је сходно закону примјенила средства принуде, наводи се у саопштењу Управе полиције.

Из ове институције тврде да су окупљени грађани каменовали полицију више пута којом приликом су три службеника Управе полиције задобила лаке тјелесне повреде.

''У овим инцидентима грађани су оштетили и осам возила у власништву Управе полиције. Због нарушавања јавног реда и мира у службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено је 13 лица.

Након прикупљених обавјештења три лица су пуштена, док су слободе лишени: М.М. (21), Р.М. (22), Ж.М. (47), И.K. (18), Р.Ж. (29), М.Ж. (29), Д.Б. (18) и Н.K. (17) због сумње да су починили кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности и кривично дјело уништење и оштећење туђе стврари, док су Л.Т. (22) и М.Б. (30) лишени слободе због сумње да су починили кривично дјело позивање на отпор.  У току је предузимање мјера и радњи у циљу идентификације других учесника у овом инциденту док је одређени број лица познат и потражује се'', истиче се у саопштењу.

Kако даље додају, комуналне службе су током ноћи вратиле изглед јавне површине у претходно стање.

''Управа полиције позива грађане да се приликом јавних окупљања уздрже од изазивања инцидената, нећемо дозволити нарушавање јавног реда и мира, а сви изгредници ће бити процесуирани. Сви догађаји ове врсте ће бити снимани сходно законским прописима, а на нападе на полицијске службенике ћемо одговорити енергично'', закључује се у саопштењу.

Број прегледа:
hit counters free

Новости