3/6/2020 11:20
Online Counter

У Дечанима је пронађено тело Бошка Ћирића (58), јединог Србина који је живео у тој метохијској вароши. Ћирић је пронађен мртав у свом стану и верује се да је смрт наступила ненасилно.

Ову информацију порталу Direktno.rs потврдио је игуман манастира Високи Дечани Сава Јањић. Игуман Сава је рекао да је Ћирић последњих месеци био лошег здравља, а да ће га сахранити дечански монаси на православном гробљу које се налази у близини манастира. Тело Бошка Ћирића је пребачено у Kлинички центар у Приштини где ће бити обављена обдукција.

Ћирић је рођени Дечанац, а свој завичај је морао да напусти у јуну 1999. године. Вратио се пре десетак година и прве три године, док није повратио стан у центру вароши, боравио је у дечанском манастиру. Албанци су га поштовали и никада није имао проблем зато што је Србин.

Ћирићев нестанак су полицији пријавили његови пријатељи, пошто се неколико дана није јављао на телефон. Уз судско одобрење и у присуству Унмика и Kфора, у Ћирићев стан су провалили ватрогасци и њега затекли мртвог на поду. Тело је већ било у фази распадања.

Број прегледа:
hit counters free

Новости