25/6/2021 14:53
Online Counter

Председник Србије, Александар Вучић, позвао је претходног дана представнике Народне странке, Вука Јермића, Мирослава Алексића, Борислава Новаковића, Владимира Гајића и Боривоја Боровића “да дођу да га линчују ако смеју” и да ће он сам изаћи на крај са њима. Чланови Народне одазвали су се позиву шеф српске државе и јутрос се појавили испред Председништва на Андрићевом венцу. Вучић се, према сведочењу Јеремића, појавио испред њих, уносио им се у лице, поручујући: "Хајде ме туци''.

“Дошли смо сви ми које је рекао да ће да туче. Боривоје Боровић тренутно није у земљи. Наш четворица смо дошли како бисмо рекли председнику да га се не бојимо. Позвао нас је и дошли смо да тражимо пријем како бисмо видели шта је хтео да каже”, рекао је пре уласка у Председништво, лидер Народне странке Вук Јеремић.

Након неколико минута боравка у згради Председништва, представници Народне странке су се поново обратили медијима. Јеремић је рекао да је Вучић сишао у приземље и да је био видно бесан.

“Сишао је председник и сав се тресао. Људима из обезбеђења је било непријатно. Почео је да виче и да се уноси нама у лице и да говори: ‘Хајде ме туци’. Око њега у том тренутку је било обезбеђење. Ја сам га позвао да изађе напоље, али он није смео. Псовао је, вређао и претио нам. Мени се уносио лице и говорио ми да сам лопужа. Ја сам га питао да ли сме да то каже на РТС-у и да разговарамо, он је експлицитно рекао да не сме”, истакао је Јеремић.

Председник Народне странке објаснио да су се представници његове партије појавили испред Председништва због позива Вучића да дођу како би их он пребио.

„Ми смо се појавили како бисмо га упитали да ли је он стварно нормалан да зове јавно грађане Србије и своје политичке противнике да их бије. То је био наш план, али то није могло да се уради, јер је он, наравно, сишао са четворицом, петорицом људи из обезбеђења и почео да виче на нас. Онда се окренуо и отишао. Ми смо га питали што бежи, јер нисмо завршили разговор. Онда се он вратио и наставио да виче и псује“, описао је Јеремић сусрет са Вучићем и додаје да је за председника Србије имао само једно питање.

„Упитао сам га да ли је он спреман да са мном разговара на телевизији. Он је рекао да није. Имамо неколико сведока који су то чули“, поновио је Јеремић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости