21/3/2021 22:39
Online Counter

Обнова Русије као јединствене централизоване државе кључна је прекретница током последње две деценије, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин оценивши повратак Крима у састав Русије историјским догађајем који показује јачање државе.

„Главна прекретница је окупљање, обнова Русије као јединствене, централизоване државе”, рекао је Путин у интервјуу телевизији Русија 1, пренео је ТАС.

„Нажалост, ми смо крајем 90-их дошли до веома опасне линије иза које смо могли да очекујемо свашта. Али захваљујући стрпљењу и храбрости нашег народа, говорим без било каквог преувеличавања, захваљујући огромном стрпљењу, напорном раду и храбрости нашег народа, обичних момака, обичних војника који су били суочени са великом терористичком претњом, укључујући на Северном Кавказу, успели смо да превазиђемо те потешкоће, задржимо, обновимо државу, а затим обновимо и њену економију”, навео је Путин.

Према његовом мишљењу, економски показатељи пре 20 година се значајно разликују од данашњих, преноси Танјуг.

„То је можда најважнија ствар која је урађена, мислим на обнову социјалне сфере, приходе и благостање грађана”, истакао је председник Русије.

„Што се тиче повратка Крима и Севастопоља у њихову родну луку (Русију), како сам раније говорио, то је, наравно, веома значајан и историјски догађај, без преувеличавања. То је резултат јачања наше државе изнутра”, истакао је Путин.

Број прегледа:
hit counters free

Новости