19/3/2020 6:50
Online Counter

У Црној Гори потврђено је још шест нових случајева оболијевања од корона вируса, пет из постојећих контаката, један нови, саопштио је Институт за јавно здравље. Тиме је број обољелих порастао на осам.

Директор Института за јавно здравље, проф. др Бобан Мугоша, казао је да је урађено 20 нових брисева, а од тога је шест позитивних, пет из постојећих контаката, један нови, што значи да у Црној Гори има осам случајева инфекције коронавирусом.

„То указује да епидемија почиње да се шири, а указује и још на нешто, а то је да морамо поштовати правила, мора се држати социјална дистанца, морамо поштовати самоизолацију, морамо остати код куће и смањити контакте. Једино тако ћемо сачувати себе, своје најближе, пријатеље и заједницу“, рекао је Мугоша.

Он је замолио све, а посебно оне који морају бити у самоизолацији, да поштују уведена правила „јер у случају непоштовања имаћемо епидемију несагледивих размјера и посљедица“.

„У вези са тим имали смо и нову сједницу Националног координирајућег тијела на којој је одлучено да се мјере пооштре до тога да у случају непоштовања правила полиција предузима мјере писањем кривичних пријава са великим казнама које могу ићи до годину. Да се то не би дешавало, јер ћемо ионако имати великих проблема, молим све да поштују правила, да остану код куће и да се тако изборимо против ове епидемије“, поручио је Мугоша.

Kако је саопштено из ИЗЈ у 18 сати под здравстевно-санитарним надзором у Црној Гори налазиле су се 3.523 особе, укључујући и наше држављане који су се организовано вратили у Црну Гору, а који су из превентивних разлога смјештени у карантине.

"Овакав скок броја позитивних случајева био је очекиван имајући у виду број блиских контаката који су идентификовани и обрађени", поручују из ИЈЗ.

Број прегледа:
hit counters free

Новости