10/7/2019 23:12
Online Counter

Украјински председник Владимир Зеленски избацио је локалног званичника Јарослава Ходунока са састанка који је емитован уживо на телевизијским каналима. Ходунок је избачен због своје криминалне прошлости.

Председник Украјине је одржао састанак са званичницима региона Кијева поводом капиталних пројеката, међу којима је и изградња нове болнице. Он је на састанку, који је уживо преносила телевизија, наглас прочитао криминалну прошлост Ходунока. Повод је био тај што је Ходунок рекао да постоје проблеми са финансирањем болнице.

„Реците ми да ли је то истина или није? Члан Отаџбине, зар не? Секретар градског већа Бориспила раније је био осуђен на основу става 3 члана 142 Кривичног закона Украјине због крађе и наношења тешких повреда. Јарославе Миколајевичу, да ли сте то Ви? Напустите просторију! Лопове! Јесте ли ме чули? Молим Вас одлазите“, рекао је Зеленски Ходуноку.

Локални званичник је покушао да одговори председнику док га је обезбеђење изводило из просторије, а присутни аплаудирали. На његову констатацију да није у локалној администрацији, Зеленски је поручио да га је баш брига где је.

Ходунок је запретио да ће тужити Зеленског, наводећи да медијски натписи из 2002. године о његовој криминалној прошлости нису тачни. Према његовим речима, Украјинска правда објавила је фалсификовану фотокопију пресуде у којој се осуђује на условну казну.

Володимир Зеленски, комичар и глумац који је победио на председничким изборима одржаним у априлу, обећао је бирачима да ће искоренити огромну корупцију у држави.

Број прегледа:
hit counters free

Новости