18/12/2019 19:57
Online Counter

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду донела је решење којим се узбуњивачу из „Крушика“ Александру Обрадовићу укида мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и коришћења интернета, саопштено је из тог суда.

Из образложења одлуке, како се наводи у саопштењу суда, произилази да је судија за претходни поступак извршила увид у достављене списе, као и у допис Вишег јавног тужилаштва од 18. децембра, у којем се јавни тужилац није изјаснио да ли предлаже продужење или укидање изречене мере уз образложење да одлуку о томе оставља на оцену суду, те је нашла да више не стоје разлози због којих је окривљеном изречена мера кућног притвора.

Из суда подсећају и да је против наведеног решења дозвољена жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду у року од три дана од пријема решења.

Претходно су грађанска иницијатива „Слобода за Александра“ и Удружење за заштиту уставности и законитости републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац доставили потписе 25.000 грађана који су сматрали да је притвор Обрадовића неоснован и тражили његово пуштање.

Заштитник грађана Зоран Пашалић саопштио је да је Министарству унутрашњих послова јуче упутио ургенцију за појашњење правног основа хапшења Александра Обрадовића, као и питања у вези са мерама и радњама приликом Обрадовићевог привођења у кругу фабрике наменске индустрије „Крушик“ у Ваљеву 18. септембра.

Подсетимо, Обрадовић је ухапшен три дана након што је међународни портал „Армс воч“ објавио текст о томе како поједине фирме по повлашћеним ценама купују оружје од „Крушика“.

Кућни притвор Обрадовићу одређен је на иницијативу републичког јавног тужиоца и против њега се води поступак због сумње да је одавао поверљиве пословне информације фабрике оружја „Крушик“ из Ваљева.

Број прегледа:
hit counters free

Новости