14/3/2021 7:53
Online Counter

Московска полиција саопштила је да је привела око 200 људи који су покушали да организују скуп у хотелу у центру Москве и тако прекршили епидемиолошке мере.

ТАС преноси да је полиција саопштила да је у једном од московских хотела група грађана који су представници јавне организације покушала да одржи скуп кршећи санитарне и епидемиолошке прописе пошто већина учесника није имала средства личне заштите, преноси Танјуг.

Полиција је саопштила и да су међу учесницима примећени чланови организације која је проглашена непожељном у Русији, а да је око 200 људи приведено у локалне полицијске станице.

Раније је АП пренео да је московска полиција ухапсила 150 лица на скупу који је организовала група Уједињене демократе коју предводи Андреј Пивоваров, некадашњи лидер у организацији Отворена Русија коју је основао тајкун Махаил Ходорковски који је отишао у добровољно изгнанство.

Закон који је недавно донет у Русији налаже политичким организацијама које се финансирају из иностранства да се региструју као „стране агентуре”, а у саопштењу полиције се наводи да је овај скуп организовала „непожељна” организација као и да ће бити ухапшени сви који су се одазвали позиву да присуствују скупу, навео је АП.

Број прегледа:
hit counters free

Новости