21/4/2021 7:57
Online Counter

Полиција је синоћ у Kотору спровела акцију у којој су ухапшени наводни вођа „кавачког клана“ Слободан Kашћелан и двојица његових сарадника, од којих је један из Херцег Новог.

Хапшење су извеле појачане полицијске снаге, а Центар безбједности Kотор био је окружен наоружаним полицајцима.

Није познато да ли су Kашћелан и двојица његових сарадника задржани. Из полиције је речено да се ради о тајној истрази и да не могу износити детаље како је не би нарушили.

Вијеће подгоричког Вишег суда прихватило је крајем 2019. године понуђено јемство у некретнинама вриједности 444.000 еура и 5000 у новцу за Слободана Kашћелана, који се по правоснажности овог рјешења нашао на слободи. Његови блиски сродници гарантовали су имовином да ће на тај начин бити обезбијеђено његово присуство у даљем току поступка који се води пред вијећем судије Драгоја Јовића.

Специјални тим и припадници новог одсјека у Управи полиције извршили су и 28. марта претресе вођа „кавачког клана“. Акција је изведена на основу информација да се више припадника тог клана састало са Радојем Звицером. Полиција је одмах након дојаве блокирала једно которско насеље како би превентивно дјеловала и спријечила евентуално извршење кривичног дјела.

Упркос честим обрачунима, вође ривалских кланова Јован Вукотић и Радоје Звицер, а до синоћ и Слободан Kашћелан, налазе се на слободи.

Број прегледа:
hit counters free

Новости