22/8/2019 13:56
Online Counter

Михаило Бањевић, Душко Ђукановић и Ђорђе Ђурђић ухапшени су јутрос у Подгорици. "Вијести" сазнају да су они ухапшени у оквиру предмета у којем је притворен Дејан Секулић, кум предсједника Атлас групе, Душка Kнежевића.

Бањевић, Ђукановић и Ђурђић биће приведени у СДТ. Бањевић је био потпредсједник Атлас групе,  а крајем 2014. поднио је оставку на све функције које је обављао у тој компанији. У оставци коју је Бањевић упутио Kнежевићу, нијесу се наводили конкретни разлози за тај потез.

Бањевић је завршио Економски факултет, био је ангажован на многим руководећим пословима од којих су најзначајнији: директор Дома омладине "Будо Томовић", Секретар градских СИЗ – ова дрштвених дјелатности у Подгорици, након чега је руководио Фондом за културу и физичку културу и Друштвеним фондом за грађевинско земљиште и био секретар Републичког СИЗ - а здравства Црне Горе.

Обављао је функције директора Пензионог фонда Црне Горе, а затим генерални директор и предсједник Одбора директора Kомбината алуминијума Подгорица.

Секулићев адвокат, Здравко Ђукановић, казао је јуче да је његов клијент ухапшен по налогу Главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића.

Позвајући се обавезу чувања података, будући да случај носи ознаку "тајно", Ђукановић није саопштавао детаље саслушања. Он је јуче за ТВ Вијести казао да се његов клијент терети за два кривична дјела - злоупотребу положаја у привредом пословању и злоупотребу овлашћења у привреди.  

Против Душка Kнежевића се води више истрага Специјалног тужилаштва које се односе на утају пореза, прање новца, те злоупотребу службеног положаја.

Kнежевић је избјегао хапшење одласком из Црне Горе у Велику Британију, чији је држављанин.

Број прегледа:
hit counters free

Новости