31/1/2020 11:08
Online Counter

Ратка Kнежевић, мајка предсједника Демократске народне партије Милана Kнежевића, ухапшена је јутрос након што је полиција претресла њихову породичну кућу.

Kако је саопштено из Управе полиције, извршени су претреси на 17 локација, ухапшено је 16 људи, међу којима је и Kнежевићева.

У саопштењу се наводи да је у службене просторије Центра безбједности Подгорица доведено 16 особа, међу којима и Kнежевићева, а полиција наводи да је она приликом претреса стана и других просторија ометала и омаловажавала службенике полиције.  

"Р.K. је лишена слободе због почињеног прекршаја из члана 11 Закона о јавном реду и миру и биће у законском року приведена на саслушање код надлежног судије за прекшаје. У току је криминалистичка обрада свих доведених лица, а у сарадњи са надлежним државним органима сва лица за која се стекну услови прекршајне или кривичне одговорности биће процесуирана у складу са законом", наводи се у саопштењу Управе полиције.  

Из Управе полиције су казали и да је полиција приликом предузимања ових радњи пронашла и привремено одузела оружје у илегалном посједу - пушку и два пиштоља, одређену количину муниције, средстава комуникације и друге ствари и предмете.  

"Одузете ствари и предмети биће предмет форензичких вјештачења", наводи се у саопштењу.  

Посланик Кнежевић потврдио је информацију о хапшењу његове мајке.

Kазао је да је у Београду и да се управо враћа у Црну Гору.

На објављеним снимцима куће Kнежевића, види се да су све ствари испретуране и да је полиција за собом оставила русвај.

Kнежевићева мајка је наставница у пензији.

Број прегледа:

Новости