26/11/2019 21:29
Online Counter

Пред неколико хиљада грађана у новопазарској дворани „Пендик“ одржан је скуп под називом „Санџак наша кућа“, у организацији Странке демократске акције Санџака.

Обраћајући се пристунима предсједник СДА Санџака, др Сулејман Угљанин, истакао је да су Србија и Црна Гора изгубиле кредибилитет да даље владају Санџаком и да расписују и одржавају изборе на простору Санџака док се не ријеши статус Санџака.

Угљанин је позвао све грађане Санџака да подрже борбу СДА Санџака и да се заједно изборе за слободу и права свог народа.

Лидер СДА Санџака је поручио међународној заједници да испред ње поставља питање рјешавања територијалног спора у вези са територијом Санџака на коју ниједна држава не полаже право осим грађана Санџака.

Угљанин је на крају позвао Европску унију, Савјет Европе, ОСЦЕ и друге релевантне међународне организације да без одлагања организују међународну конференцију о Санџаку, како би се ријешио статус Санџака.

Поред предсједника странке на скупу су говорили и Ахмедин Шкријељ, генерални секретар СДА Санџака, Едиб Kајевић, предсједник Главног одбора Странке, Енис Имамовић, народни посланик СДА Санџака и Мирза Хајдиновић, члан Надзорног одбора.

Број прегледа:
hit counters free

Новости