13/5/2020 7:57
Online Counter

Председник Нове Србије Велимир Илић изјавио је да  Народни блок у коме је и Нова Србија „инситира на изборном процесу, који треба да буде регуларан, али да никако не сме да се дозволи Вучићу да добије двотрећинску већину која би му омогућила да промени Устав“.

„ У Србији су Весли Кларк и Енка покупили послове, а Србији није остало ништа , само да будемо јефтина радна снага странцима. Вучић је сам водио све послове и показало се у време ванредног стања да су се те фирме повукле. Опозиција је морала цела да се уједини, а они су дозволили да их све подели, пола иде, пола бојкотује  изборе. Корона није, али Вучић ће нас убити“, поручио је председник Нове Србије Велимир Илић.

Он је на конференцији за новинаре казао да народу никада није било теже, да је куповна моћ попуно опала ,а да је Србија постала земља без институција у којој све одлуке доноси један човек.

„Расписани су праламентарни избори, а у кампањи нигде нема председнице Владе . Парламент је циркус , не постоји. Пре неки дан сам слушао како се монархисти залажу да прогласе монархију и кажу да за то имају кандидата – Александра Вучића. Остаје само питање ко ће да му буде дворска луда , а конкуренција је велика од Ане Брнабић, преко Вулина, па до многих других“, навео је Илић.

Он је казао да би опозиција која би се ујединила у Чачку , граду из кога он долази, „победила напредњаке, јер њихови градоначелници конобари и лимари по струци, чекају Вучића да им добије и локалне изборе“.

Председник Народног слободарског покрета , који је чланица Народног блока, Мирослав Паровић оценио је да „Вучић од Србије прави сиромашну кинеску провинцију на Балкану“.

„Вучићу се осладио тај кинески модел који је увео за време ванредног стања. Тај модел задржава и после ванредног стања, свакодневно нам се обраћа. На сваког ко мисли другачије од њега он доведе своје напредњаке. На штрајк глађу опозиције испред парламента он одговара са 6000 присталица СНС –а , одмах после укидања ванредног стања . На гандијевске методе лупања у шерпе, својој бакљадом. Ми морамо да учинимо све да Србији и грађанима Србије вратимо институције које ће нам требати да нас заштите од свега што нам се дешава“, закључио је Паровић.

Број прегледа:
hit counters free

Новости