3/2/2020 19:28
Online Counter

Мр Ненад Бабић биће и у наредних 12 мјесеци извршни директор Жељезничког превоза Црне Горе. Тако је одлучено на сједници Одбора директора 30. јануара 2020. године. Бабић ову функцију, иначе, обавља од фебруара 2019. године.

Бабић је током последњих годину дана зауставио суноврат у коме се налазило ово предузеће. Постоји нада да ће, после свега, ЖПЦГ постати оператер у путничком саобраћају налик онима у земљама са развијеном привредом. Само у последњем кварталу 2019. године, у поређењу са истим периодом током 2018. године,  остварен је успјех већи за чак 13 пута.

Нема више отказивања возова, а кашњења, посебно у локалном саобраћају, сведена су на минимум, каже један од саговорника портала Српско уједињење.

Добро познаваоци прилика у ЖПЦГ мишљења су да би резултати били још бољи да ''ручну'' нијесу повлачили министар и предсједник Одбора, посебно везано за кадровску политику и формирање менаџмента који би постигао бољи резлутат.

Други саговорник нашег портала наводи да је Бабић велику опструкцију имао и од појединих чланова менаџмента, а затим и читавих служби. Познат је, каже он, случај радника Самосталне службе Информатика када су сви запослени пошли на боловање. Наш извор каже да је то био покушај притиска на одговорне да не изврше реизбор Ненада Бабића на позицији извршног директора.

Да ли ће Бабић успјети да у дјело спроведе примјену Правилника о систематизацији који је усвојен средином претходне године и договор са синдикатима о потписивању новог Колективног уговора, видјећемо ускоро. Баш као што постоји дилема да ли ће добити зелено свијетло за формирање новог менаџмента.

Ако успије у ове двије ствари постоји реална шанса да од овог губиташа и пореског дужника направи врло репрезентативног оператера у превозу путника жељезницом.

Број прегледа:
hit counters free

Новости