21/6/2020 22:38
Online Counter

Према новим пројекцијама Ипсоса и Цесида на основу 60,6 одсто обрађеног узорка: СНС: 62,5 одсто, СПС-ЈС: 10,7 одсто, СПАС: 4,1 одсто, ПОКС: 2,9 одсто, Суверенисти: 2,6 одсто, Метла: 2,5 одсто, СРС: 2,1 одсто, СВМ: 2,1 одсто, ПСГ: 1,8 одсто, Заветници: 1,6 одсто, Здраво да победи: 1,1 одсто, УДС: 1 одсто, преноси РТС.

Према овим резултатима у парламенту би СНС имао 180 посланика, СПС-ЈС 30, СПАС 11.

Марко Уљаревић из Ипсоса рекао је да, изузимајући странке мањина којима је потребан природни праг, за сада ниједна листа не прелази цензус.

„Реалну шансу има ПОКС, који је сада на 2,8 одсто. Реалне шансе има и Покрет 'Метла 2020' са 2,5 одсто, а на том проценту се налазе и Суверенисти”, рекао је Уљаревић за ТВ Пинк, преноси Танјуг.„Али, мораћемо да сачекамо потпуну реализацију узорка, да видимо шта ће се дешавати са гласовима са КиМ и из иностранства. Ово су индикативни резултати”, додао је Уљаревић.

Он је навео да, с обзиром на узорак од 52,2 одсто, још нема прецизне процене излазност, јер она зависи одакле долазе нови гласови, са мањих или већих бирачких места, па ће прецизнијих података бити након што буду познати финални резултати о броју људи који су гласали на КиМ или у иностранству.

Уљаревић је додао да се, према резултатима истраживања пре избора, очекивало да ће ПСГ Сергеја Трифуновића имати бољи резултат, односно очекивала се њихова реална шанса да уђу у парламент.

Број прегледа:
hit counters free

Новости