11/9/2019 13:17
Online Counter

Посланичка група пријатељства са САД у Народној скупштини у сарадњи са Институтом за националну и међународну безбедност из Београда организује данас, у среду, 11. септембра 2019. године, међународну научну конференцију под називом „Српско-амерички односи“.

Конференцију су отворили председник ПГП са САД Драган Шормаз, потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић и директор Института за националну и међународну безбедност др Дарко Трифуновић.

Пре тога су присутни одали минутом ћутања почаст свим страдалим жртвама терористичких напада на Њујорк и Вашингтон који су се десили 11. марта, 2001. године, када је страдало преко 3000 хиљада људи, међу којима су били и двојица држављана данашње Србије.

Учесницима конференције се обратио и први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар образовања, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, државни декретар Министарства одбране Александар Живковић, амбасадор САД у Србији Кајл Скат и генерал мајор Џон К. Харис Јуниор из Националне гарде Охаја.

Конференција је окупила професоре и експерте из Србије и Америке, као и припаднике Националне гарде Охаја, са циљем да се сагледају и унапреде спрко-амерички односи, идентификују заједничке тачаке које спајају две државе и укаже на важност сарадње Србије и САД.

Број прегледа:
hit counters free

Новости