8/3/2020 21:40
Online Counter

Председник привремених приштинских институција Хашим Тачи тврди да постоји „велико интересовање одређених људи” да ометају процес постизања коначног мировног споразума између Београда и Приштине.

„Дозволите ми да поновим, јасно и гласно: Говоримо о окончању вековног сукоба, фокусирању на економски развој, бољем животу наших грађана и међусобном признавању. Ништа више и ништа мање”, написао је Тачи на „Твитеру”, преноси Танјуг.

Он је додао да је поново неопходна улога САД и оценио да специјални изасланик председника САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел ради одличан посао и да има пуну подршку специјалног изасланика САД за Западни Балкан Метјуа Палмера.

Тачи је захвалио америчком председнику Доналду Трампу што „ради за мир у свету”.

Тачи се огласио након што је председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај предложио да се у Приштини одржи конференција о Косову којој би присуствовали лидери политичких странака и представници САД и ЕУ, а потпредседник владе Авдулах Хоти рекао да није неопходно одржавање такве конференције.

Харадинај оцењује да је процес дијалога са Београдом компромитован, а да је политичка структура на Косову подељена и да је председник с једне, а премијер са друге стране што, каже, није добро.

Број прегледа:
hit counters free

Новости