27/6/2020 16:38
Online Counter

Литија у Тивту кренула је, након одржаног молебана у храму Светог Саве. Литију је предводио митрополит Амфилохије у пратњи тиватског и свештенства из Боке и цијелог приморја.

Литија је прошла преко градске риве Пине и кроз централне градске улице. Град је био пун народа у литији и улицама је одјекивало ,,не дамо светиње!".

При повратку пред храм Светог Саве митрополит је одржао бесједу у којој је, између осталог рекао да режим не извршава своју уставну обавезу да се не мијеша у црквене послове и да тако није доследан ни у својој секуларној идеологији декларисања за одвојеност цркве и државе. Такође је рекао да ни једна окупациона власт није радила ово што ради данашњи режим, нико није кретао на одузимање свих храмова.

Свештеник Саво Денда је, при поласку литије, рекао, у своје и митрополитово име, да сабрани треба да поштују све мјере НКТ-а и да због њих у литији буде до 200 вјерника. Међутим, воља слободољубивог народа Божијег је била да се у Тивту укину мјере НКТ-а, тако да је у литији било на десетине пута више народа од биједне маште НКТ-а.

Број прегледа:
hit counters free

Новости