15/4/2020 10:18
Online Counter

Основно државно тужилаштво покренуло је извиђај поводом литургије коју је у недјељу испред цркве на Златици организовала СПЦ, а којој су присуствовали митрополит црногорско-приморски Амфилохије Радовић, протојереј ставрофор Велибор Џомић са свештеницима и грађанима, саопштено је из Тужилаштва.

Из те институције наводе да су извиђај покренули након „пажљиве анализе до сада прикупљених података, доказа и видео-снимака“.

"Извиђај је покренут ради утврђивања свих одлучних чињеница, па су планиране доказне радње – саслушање свједока које ће државни тужилац позвати и саслушати у најкраћем року. Такође, државни тужилац је затражио од Управе полиције предузимање мјера у циљу идентификације особа које су присуствовале предметном догађају, како би их тужилац саслушао у одговарајућем процесном својству", наводи се у саопштењу Основног државног тужилаштва које потписује државна тужитељка и портпарол те институције Милица Мандић.

Саопштено је и да ће након оцјене доказа прикупљених у извиђају, тужилац донијети одлуку о „евентуалном постојању елемената бића кривичног дјела које се гони по службеној дужности“.

Број прегледа:
hit counters free

Новости