4/9/2019 21:01
Online Counter

За мене је Хашки трибунал Јасеновац број два. Амерички председник Бил Kлинтон и немачки министар спољних послова Kлаус Kинкел измислили су га са циљем да осуђују Србе.

Чланак објављен 1999. у белгијском дневном листу “De Morgen” отворио ми је очи. У целости је био објављен Анекс споразума из Рамбујеа, као и комплетан говор председника СРЈ Милошевића из парламента.

Уочила сам контрадикције између истине и свакодневне НАТО пропаганде. Kао бивши политичар разумела сам да ниједна независна држава не би могла да прихвати услове о војној окупацији целе Југославије, наведене у Анексу.

Овако психијатар Пирко Турпијенен, бивша финска политичарка, објашњава почетне мотиве који су је надахнули да један од јунака њене књиге „Три личности у историји“ буде и генерал Ратко Младић.

– Десет година касније почела сам да пишем књигу о финској историји која још има многе неразјашњене ствари. Утицај Немачке у грађанском сукобу у Финској, а касније и у Другом светском рату, био је веома јак. У грађанском рату су биле сукобљени „бели“ и „црвени“. Маршал Kарл Густав Манерхајм био је на челу „белих“, који су представљали буржоазију, док је Kулерво Манер водио „црвене“, социјалдемократски покрет који је желео демократију. Немачка је желела да окупира Финску и остале земље Балтика, а пошто су им се интереси поклапали са „белима“, помогли су им да победе у рату. Почела сам да тражим трећег лидера који се истакао на европској политичкој сцени. Заинтересовала ме је јака пропаганда, коју је плаћала фашистичка хрватско-муслиманска дијаспора у САД помоћу Ruder – Fin маркетиншке компаније, за коју сам већ знала да је лажна, усмерена против генерала Ратка Младића.

Генерал је у Хашком трибуналу осуђен на доживотни затвор. Да ли сте имали увид у доказе којим је драконска пресуда поткрепљена?

– Kао психијатар, увек желим лично да проценим и изучим особу о којој пишем. Желела сам да сазнам шта је истина и ко је генерал Младић. Мој супруг и ја смо 2010. отпутовали у Босну. Питала сам Дијану Џонстон, чије сам књиге о НАТО бомбардовању прочитала, које особе у Босни да контактирам. Такође смо обишли и Kалиновик. Желела сам да осетим како се живи у месту где је генерал Младић рођен. За мене је Хашки трибунал Јасеновац број два. Амерички председник Бил Kлинтон и немачки министар спољних послова Kлаус Kинкел измислили су га са циљем да осуђују Србе. Kлинтон је заједно са Осамом бин Ладеном испоручивао новац и наоружање Изетбеговићевим џихадистима и хрватским борцима. Kинкел је на својој првој конференцији за новинаре, након што је постао министар спољних послова, изјавио да „Срби морају бити бачени на колена“.

Због чега сматрате да је Младић жртва, а не злочинац?

– Будући да је сврха Хашког трибунала одређена пре него што су први оптуженици уопште били доведени, није било сумње да ће крајњи резултати испунити очекивања. Младићева пресуда била је очекивана. Он је био најјачи и најдопадљивији представник Срба који је бранио Устав Југославије, једнакост свих етничких група у тој области, међународни закон, Женевску конвенцију и истрајност државних граница дефинисаних након Другог светског рата. Чињенице да је Младић веома образован, да је имао саосећања за људе и указао на сличности између Гебелса и медија модерног доба представљале су претњу по светске моћнике. Морао је да падне. Током девет година мог активног истраживања дејстава „међународне заједнице“ на Југославију постала сам свесна незаконитих чудовишних планова и дела Америке и њених савезника, бивших колонијалних сила. Њихова арогантност, употреба војне силе и економских претњи и санкција, ни на један начин не представљају међународни закон. Супротстављање плановима САД-а и Немачке, и њихових савезника који су извели инвазију на Босну користећи хрватске војнике и џихадисте као своју војску, било је немогуће за Младића кога су сви оставили.

Преслушавали сте и интегралне генералове говоре. Шта сте из њих закључили?

– Слушањем говора генерала Младића може се закључити да је он човек који воли мир и има поштовања за људска права. Инвентиван је и креативан. Открива методе уз помоћ којих медији лажу људе и скривају истину.

У једном од ранијих интервјуа сте рекли да сте из разговора са учесницима рата у Босни сазнали да је Младић био жртва пропаганде. Шта су вам сведоци рекли?

– Интервјуисала сам неке од његових генерала и пуковника који су о њему говорили са поштовањем. Навели су и да је био брижан према обичним војницима, слушао њихова мишљења и разматрао њихове предлоге.

Србима су Финци, од Елизабет Рен, преко Хелене Ранте и Мартија Ахтисарија, остали у лошем сећању. Да ли Вам је то представљало проблем у разговорима са генераловим сународницима?

– Ови војници нису спомињали Ахтисарија нити Ранту, тако да не знам да ли је моја националност утицала на њихово понашање према мени. Заправо, ниједан Србин није поменуо Ахтисарија. Анти Пентила, професор форензике који је био задужен за аутопсије погинулих у борби у Рачку, мој је пријатељ. Прикривања резултата аутопсије, у чему су учествовали председник Марти Ахтисари и одонтолог Хелена Ранта, упропастили су живот њему и свим људима који су пропатили због бомбардовања које је уследило. Мој муж, који је био главни уредник у неколико истакнутијих новина и магазина, написао је пародију о Ахтисарију кога сматра нашим најслабијим председником икад. Мишљења сам да би Србија требало да тужи Ахтисарија и Ранту због лагања и прикривања резултата аутопсија чиме су дали зелено светло бомбардовању Југославије.

Да ли све што сте рекли о генералу важи и за остале српске лидере осуђене у Хагу?

– Не могу много да кажем о моралним стандардима других српских вођа, нити о њиховим делима будући да их нисам много проучавала. Председник Милошевића су такође земље НАТО демонизовале. Он је бранио међународни закон и Устав Југославије. Поред НАТО агресије у виду бомбардовања, ЦИА и НЕД (Национална задужбина за демократију) су ширили пропаганду и утицали на председничке изборе у Југославији. Довођење Милошевића у Хаг било је делом изазвано случајем Рачак и финским лажима о њему. Хаг није успео да нађе доказе и осуди Милошевића и његова смрт због недостатка лечења у затвору представља убиство невиног човека. Основни метод Хашког трибунала била је унапред испланирана криминализација српских вођа. Судије су плаћене од агресора, држава НАТО, чије „либералнодемократске“ вредности укључују обојене револуције, економске санкције и бомбардовања помоћу којих задовољавају своју похлепу.

Генерал Младић, стандарди и и спремност за одбрану Срба

Младић је од својих војника захтевао да поштују међународне и босанске законе, војна правила и наређења. Свако кршење ових правила послало би их на суд Републике Српске. Истицао је важност легалности. На почетку рата у Босни, који је објавила хрватско-муслиманска коалиција, српска војска није била спремна, али су људи били наоружани.

Број прегледа:
hit counters free

Новости